Митрополит Володимир привітав священників-чемпіонів Всеукраїнського футбольного турніру

0
14

У четвер, 21 жовтня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин привітав футбольну команду Івано-Франківської Архієпархії, що виборола перемогу на VI Всеукраїнському турнірі з мініфутболу ім. Блаженного Омеляна Ковча між єпархіями УГКЦ.

Цього року в змаганнях, які розпочалися з благословення Владики Мукачівського Ніла Лущака, взяли участь 8 команд. Збірна священників Івано-Франківської Архієпархії на шляху до перемоги змагалася з декількома суперниками, зокрема проти команд Коломийської та Мукачівської єпархії, а також Львівської та Тернопільсько-Зборівської архієпархій. У фіналі наша команда зустрілася з Львівською та перемогла з рахунком 4:2.

Команду Івано-Франківської Архієпархії на цьому турнірі представляли: о. Віталій Сенько (капітан), о. Василь Фіголь (воротар), о. Руслан П’яста, о. Михайло Дзуль, о. Назарій Мицко, о. Іван Луцишин о. Назарій Касій, о. Василь Михнюк та о. Миколай Долішній.

«Спорт надзвичайно важлива частина нашого життя. Дякую вам, дорогі отці, що попри свої душпастирські обов’язки знаходите час та сили, щоб проводити тренування і брати участь в таких турнірах. Я дуже радий що наша Архієпархія вже втретє стає переможцем на таких змаганнях. А ми зі свого боку старатимемося вас всіляко підтримувати», – привітав учасників команди Митрополит Володимир.

Капітан команди о. Віталій Сенько розповів, що перемога стала можливою завдяки стабільним наполегливим тренуванням.

«Наша Архієпархія неабияк сприяла цій перемозі, оскільки забезпечила нам постійне місце тренування в спортзалі новозбудованого корпусу Католицького ліцею св. Василія Великого. Щоби стати переможцями, щотижня ми відкладали усі справи та йшли на тренування», – наголошує о. Віталій.

Гравці діляться позитивними відгуками про Міжєпархіальний турнір з мініфутболу, який за їх словами було організовано на дуже високому рівні.


«Хочеться віддати належне Мукачівській єпархії, оскільки турнір було дуже добре організовано. Кожна гра супроводжувалася запеклою спортивною боротьба, адже всі команди грали на доброму рівні. Хоч на полі ми були супротивниками, проте після гри всі приязно спілкувалися між собою. Подяка учасникам за повагу один до одного та позитивні емоції на полі», – каже о. Василь Михнюк.

Цьогоріч команда отримала свою третю перемогу на VI Міжєпархіальному турнірі, тож з новими силами та натхненням продовжуватиме тренування.