В Архікатедральному соборі молились подячну Літургію з нагоди 25-ліття Радіо «Дзвони»

0
102

З нагоди ювілею заснування радіо «Дзвони», у п’ятницю, 26 листопада, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, відбулась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Співслужили архієрею директор радіо о. Софрон Зелінський, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії о. Іван Стефурак та численно зібране духовенство. 

В часі проповіді Митрополит Володимир привітав працівників Радіо «Дзвони», яке за його словами стало справжньою візитівкою Івано-Франківської Архієпархії.

«Сьогодні усі ми слухаємо радіо. Особливо ті, хто не має можливості виходити на вулицю. Засноване радіо постало при Архікатедральному соборі з благословення Владики Софрона Мудрого. З того часу радіо не тільки не перестало працювати, але невпинно розвивається. Без радіо наша єпархія була б сумною, бо таким чином ми спілкуємося з кожним вірним прямо в дорозі чи їх домівках», – виголосив привітальне слово архієрей.

Владика наголосив на тому, що особливу молитву сьогодні заносимо за жертводавців, без яких було б, мабуть, складно пережити усі кризові часи. 

Наприкінці Літургії директору радіо та його працівникам вручили патріарші грамоти від Отця і Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава.

Долучились до привітань, що лунали, також представники обласної та міської влади.

Керівник радіо «Дзвони» о. Софрон Зелінський подякував усім присутнім за спільну молитву і численні привітання. Священник в першу чергу заніс подяку Господу, що дає сили та натхнення творити.

«Я дякую світлої пам’яті владикам Миколі Сімкайлу та Софрону Мудрому, що заснували радіо. Дякую Митрополиту Володимиру, який доручив мені у 2005 році цю місію. Хотів би так само щиро подякувати колективу, який з січня 2006 року тримається разом та сумлінно виконує своє служіння. Всім слухачам та жертводавцям дякуємо, що пускаєте нас до своїх осель, машин, своїх сердець», – підсумував директор радіо.

Після Божественної Літургії усі зійшли до крипти собору, де помолилися панахиду на гробі співзасновника радіо світлої пам’яті владики Софрона Мудрого.