Колектив радіо “Дзвони” вшанував пам’ять свого засновника в Коломиї

0
57

В п’ятницю, 3 грудня, у Коломийському Катедральному соборі Преображення Христового з нагоди свого 25-ліття працівники Радіо “Дзвони” молитовно вшанували пам’ять владики Миколи Сімкайла, який був засновником християнської радіохвилі. Божественну Літургію та панахиду очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні єпарха Коломийського Владики Василія Івасюка та зібраного духовенства.

Розпочалися богослужіння зі спільної молитви Божественної Літургії, по завершенні якої архієрей звернувся до всіх присутніх зі словом подяки за збереження пам’яті про владику Миколая.

“Дякую вам, дорогі працівники радіо “Дзвони”, що ви молилися цю спільну Літургію та знайшли можливість вшанувати пам’ять владики Миколая на його могилі. Дякуємо за те, що так пильно бережете пам’ять про тих, хто засновував і дбав про розвиток нашого архієпархіального радіо”, – сказав Владика Володимир.

В свою чергу Владика Василій Івасюк, єпарх Коломийський, подякував усім за спільну молитву та вшанування пам’яті дорогої та світлої людини – Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Опісля священники відслужили панахиду у храмі та вийшли на подвір’я храму, щоби освятити водою гріб світлої пам’яті владики Миколи Сімкайла. 

Згодом усіх запросили на коротеньку екскурсію до музею церковного мистецтва собору Преображення Христового у Коломиї, який завдячує своїй унікальній колекції світлої пам’яті Владиці Миколі Сімкайлу.

Понад тридцять років владика збирав правдиві скарби нашої історії та духовного життя. Владика Миколай неодноразово звертався до громади з проханням не нищити старі, пошкоджені пам’ятки церковного і вжиткового мистецтва. Древні ікони, скульптури, культове начиння стали цінними експонатами музейної збірки. На виставці представлено понад 100 творів сакрального мистецтва.

Відтак, священнослужителі спільно з працівниками радіо “Дзвони” помолилися біля могили світлої пам’яті владики Павла Василика.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ