Чоловіки виробляють більше антитіл до нового коронавірусу, ніж жінки – дослідження

0
22
Чоловіки виробляють більше антитіл до нового коронавірусу, ніж жінки - дослідження

Чоловікам з COVID-19 більше загрожує складний перебіг хвороби, але це робить їх ліпшими донорами.

Чоловіки виробляють більше антитіл до нової коронавірусної інфекції COVID-19, ніж жінки.

Вчені виявили, що у безсимптомних заражених коронавірусом швидко зникають антитіла
антитіл до нової коронавірусної інфекції COVID-19, ніж жінки.

Про висновки Національної служби охорони здоров’я Британії, яка збирає плазму крові видужалих пацієнтів, пише НЗ з посиланням на ТСН.

Дослідження Служби оцінює, чи можуть реконвалесцентні (тих, хто одужує) дози плазми бути ефективними для формування імунної відповіді у тих, хто бореться з інфекцією.

Після понад місяця випробувань було встановлено, що у 43% донорів-чоловіків було достатньо антитіл у плазмі, аби їх можна було використовувати для трансфузії, порівняно з 29% жінок.

Професор Девід Робертс, заступник директора з питань здавання крові в Службі, сказав: “Ми все ще хочемо допомоги від будь-кого, хто мав коронавірус або симптоми. Потрібно більше донорів плазми. Але особливо нам потрібні чоловіки. Ми перевіряємо кожне донорство плазми, і чоловіки мають більш високий рівень антитіл, а це означає, що ми можемо використовувати їхню плазму для порятунку життів”.

“Наші дослідження та багато інших у ​​всьому світі показують, що чоловіки з COVID-19 більше ризикують важко захворіти, ніж жінки. Це робить їх ліпшими донорами плазми після одужання”, – пояснив Робертс.

Нагадаємо, смертність серед чоловіків через нову коронавірусну інфекцію – 2,8% проти 1,7% – серед жінок. За словами вчених, низка чинників може працювати проти чоловіків. Серед них явища і суто біологічні, і ті, що криються в їхньому способі життя.