#ФільмНаВихідні: «Кароль. Людина, що стала Папою Римським»

0
1371

Цього тижня ми згадували 19-ту річницю візиту нині вже святого Папи Івана Павла ІІ до України. З цієї нагоди редакція «Нової Зорі» радить подивитись у вихідні дні фільм про життя цього святого Понтифіка. Це перша із двох частин фільму, в якій перед глядачем постане молода особа – Кароль Войтила – майбутній Папа Іван Павло ІІ.

Стрічка розповідає про життя Папи Римського Івана Павла II, починаючи з його юності, коли він був письменником, актором в зруйнованій війною Польщі і закінчуючи виборами на престол Папи Римського у віці 58 років.

Фільм перенесе нас у 30-і роки минулого століття до Польщі. Десятирічний Кароль Войтила сповнений радості і надій, які поступово починають руйнуватися. Спочатку помирає його мати і брат, потім починається війна – люди виїжджають з країни, рятуючи власні життя. З’являються перші передумови гоніння на євреїв.

Всі ці події дають поштовх для перетворення Кароля з простого робітника в поета і вчителя. Його життя – постійна боротьба, яка, зрештою, і схиляє його до рішення стати священиком, а потім в 1978 році людиною, добре знайомою в усьому світі, тим, хто зробив яскравою нашу епоху, тим, хто змінив хід історії.

Музичний супровід всесвітньо відомого композитора і володаря безлічі нагород Енніо Морріконе.

Жанр: Релігійні фільми

Переклад: (Український) Професійний (повне дублювання), субтитри: відсутні

Формат: DVDRip, AVI, XviD, MP3

Країна: Італія

Режисер: Giacomo Battiato

Жанр: Біографічний, драма

Тривалість: 01:47:47

Рік випуску: 2005

У ролях: Адамчик П., Бела М., Дакен К., Шопов Х., Фантастічіні Е., Плачидо В., Крейвен М., Лукашевич О., Макіевіч Л., Пажура Р., Шаполовска Г., Уелш К. , Бова Р.

Рейтинг на IMDB: 7.1

Відео: 720×400, 25.00 fps, xvid (XVID), 1430kbps

Аудіо: 48000, Stereo, mp3, 256kbps