#ФільмНаВихідні: «Бог не помер»

0
378

Цієї неділі ми згадуємо Всіх Святих українського народу. Вони не були нічим відмінними від нас, мали свої хиби, труднощі, але з ласки Божої та власних трудів дійшли до святості! Святість – це вибір. Постійний вибір, щоденний, а навіть щомиттєвий. Вибір Бога у повсякденності та неповсякденності, у мирні часи і в часи переслідувань, у тишині монашої келії та серед гучності світу. Це вибір, на який здатний кожен з нас. У свій спосіб. На своєму місці. У своїх обставинах життя. У своїх людських слабкостях та немочах. У своїй зраненій гріхом природі. У своєму серці.

До святості покликана кожна людина, однак з кожним днем, може видаватися, що до цієї омріяної святості нам ще так далеко. Сьогодні редакція «Нової Зорі» радить подивитись у вихідні дні фільм «Бог не помер», режисера Гарольда Кронка. Це американська драматична стрічка, яка заснована на однойменній книзі Райса Брукса і однойменної пісні Newsboys.

Події цього фільму відбуваються в наші дні, а точніше, в одному з американських університетів на лекціях із філософії. Викладач цього предмету, затятий атеїст, схиляє студентів підписатися під відомим виразом Ніцше «Бог помер». Однак ця декларація може стати викликом для тих, хто думає інакше. І хто ж наважиться спротивитися? Виклик приймає тільки один Джош, який протягом кількох місяців старатиметься переконати студентів, що Ніцше разом із викладачем помиляються. Розпочинаються перегони з часом і захоплива подорож стежками віри, яку багато хто відкриє для себе заново.

Джош, незважаючи на можливі наслідки, не злякався і став на захист своєї віри, тепер же йому, щоб залишитися в класі і отримати залік, належить вступити в серію дискусій з професором Рэдиссоном. Викладач і студент зійдуться в аудиторії в неабиякому протистоянні, в якому кожен з них спробує відстояти свою точку зору і свої ідеали. Дшошу належить пережити складний бій за свою віру, але він готовий ризикнути і дати справжній бій професор-атеїстові.

Переклад: Закадровий, Одноголосний

Слоган: «Що ви вірите?’»

Рік: 2014

Країна: США

Жанр: драми

Режисер: Харольд Кронк

Тривалість: 95 хв. / 01:35 год.

Прем’єра 21 березня 2014