Вікенд на блакитних озерах: купання в лазуровій воді та відпочинок серед сосен

0
143
ВІКЕНД НА БЛАКИТНИХ ОЗЕРАХ: КУПАННЯ В ЛАЗУРОВІЙ ВОДІ ТА ВІДПОЧИНОК СЕРЕД СОСЕН

Пікнік із близькими та прогулянки сосновим лісом.

Пандемія коронавірусу зруйнувала всі плани на відпустку за кордоном через закриті авіашляхи та зупинку транспорту. Однак це хороша нагода влаштувати свою відпустку-2020 в Україні і познайомитися із новими місцями.

ТСН.ua розповідає, де в Україні сховалася Шрі-Ланка, яке місце на мапі країни не поступається швейцарським краєвидам та де можна побачити екзотичних тварин, не виїжджаючи за кордон. Зробити свій вікенд цікавішим можна, поїхавши до Блакитних озер, що в селі Олешня Чернігівської області.


Блакитні озера в Олешні: лазурова вода серед соснових лісів

Село Олешня розташоване за 61 кілометр від Чернігова, на півночі Чернігівської області. Раніше на місці озер, що зараз у селі, було кілька кар’єрів із кварцовим піском, який тут видобували.

Тепер на їхньому місці водойми, які через цей пісок мають блакитно-лазуровий колір. Це забарвлення і дало їм назву – Блакитні озера.

Навколо водойм тут ростуть соснові ліси, тож відпочивальникам є де сховатися від палючого сонця та спеки. Також завдяки цьому тут чисте та свіже повітря.

Найбільше серед усіх озеро сягає 20 метрів завглибшки, тож варто бути обережним та стежити за купанням дітей. Якщо поглянути на озеро згори, то можна помітити, що воно має форму серця.

На Блакитних озерах Олешні найкраще влаштовувати відпочинок у наметах або пікніки із друзями чи сім’єю.

Як доїхати до озер у селі Олешня

Дістатися до Олешні в умовах карантину через пандемію коронавірусу буде не так легко, як зазвичай. Потягів за напрямком до Чернігова немає. Так, одним із варіантів для мешканців віддалених від Чернігова областей – дістатися Києва.

Зі столиці ж можна поїхати орендованим автомобілем або скористатися автостопом. Також можна побудувати маршрут і через інші міста України за наявності квитків на поїзди.

Водії ж можуть доїхати до села Олешня власним автомобілем.

Де зупинитися та чим зайнятися на озерах у селі Олешня

Найчастіше на Блакитні озера приїжджають на пікнік, однак частина залишається на вікенд або на декілька днів. Ночівлю тут влаштовують у наметах. Для того, щоб залишитися біля озер на кілька днів, варто заздалегідь підготуватися та запастися одягом, їжею та питною водою. Також варто взяти із собою теплий та легкий одяг на випадок зміни погодних умов.

Ті, хто хоче бути у більш комфортних умовах, можуть орендувати тут котедж або зняти номер у садибі. Ціни за одну ніч проживання коливатимуться від 800 до понад дві тисячі гривень.

На Блакитних озерах можна купатися, засмагати, влаштовувати пікніки та гуляти лісами, а у одному з відпочинковим комплексів можна сходити у баню. Кількість туристів на озерах збільшується, тож сміття варто забрати із собою і не залишати нічого на березі.