Запрошуємо на три дні духовного відпочинку у «Кедрові палати»!

0
1933

Цього року карантинні обмеження внесли багато негативних змін у плани українців. Комусь довелось скасовувати випускний, комусь – весілля,  а хтось втратив кошти через наперед заброньовану відпустку закордоном. Проте літо в розпалі, і українці все таки намагаються спланувати хоч якусь відпустку та відпочити не тільки фізично, але й морально. Адже потік негативних новин та інформації вже просто вимучив, і наш мозок перестає їх сприймати та аналізувати. Сьогодні більшість з нас прагне просто «відключитись», бажано подалі від телевізорів та соцмереж. Хоч багато країн (Єгипет, Туреччина, Хорватія, Албанія, Болгарія та ін.) вже чекають українських туристів, та все ж  більшість з нас не наважується на поїздку закордон. Бо карантинні вимоги постійно змінюються. Ми вже заплуталися яка країна при в’їзді вимагає тест на Covid-19, а яка –  ні, де повертаючись потрібно «самоізольовуватися», а де – ні. Немає чіткої інформації, хоча і наявна постійно змінюється. Залишається – відпочинок вдома.

Звичайно, є багато своїх «за» та «проти», і поки більшість з нас ще роздумує, Івано-Франківська Архиєпархія розробила цікаву програму відпочинку на 3 дні у «Кедрових палатах», які знаходяться в урочищі Підлюте. Ця поїздка дасть можливість відпочити душею та тілом, та вже з ясним розумом вирішити, як краще спланувати решту відпустки.

Отож детальніше про духовний відпочинок у «Кедрових палатах» Андрея Шептицького я поспілкувалася з о-д Василем Михнюком, який відповідає за організацію відпочинку.

О. Василю! Будь ласка, розкажіть детальніше, що передбачає цей духовний відпочинок в урочищі Підлюте.

Відпочинок, який пропонує Івано-Франківська Архиєпархії УГКЦ – це відпочинок як для тіла, так і душі. Ми поєднали тут не тільки молитву, духовні науки, розважання, але й звичайний відпочинок біля ватри та походи в ліс, до озера.

Ми повинні розуміти, що урочище Підлюте – це не просто історичний комплекс,  колишня літня резиденція Митрополита Андрея Шептицького. Це місце надзвичайної краси природи, тут також є лікувальні джерела, води яких, свого часу, не поступалися лікувальним властивостям моршинської води. Неймовірна природа та гірське повітря мимоволі налаштовують людину на відпочинок та молитву. У нашому графіку запланована  щоденна Свята Літургія, недовгі духовні розважання. Реколектант проводитиме духовні розважання на теми, які пов’язані із сучасними проблемами життя: як їх сприймати та віднайти Бога у щоденному хаосі життя.

Чи можна брати із собою дітей і яка програма передбачена для них?

Одразу хочу наголосити, що даний триденний відпочинок не є дитячим табором у Підлютому. Оскільки на даний час у зв’язку з карантинними обмеженнями їх проведення є забороненим. Проте ми розуміємо, що якщо чоловік з дружиною бажають взяти участь у 3-ох денному духовному відпочинку, то їм буде ні з ким залишити дітей. А зрештою, це чудова можливість батькам, які постійно працюють, побути разом з дітьми і не відправляти їх на ці три дні до бабусі у село. Отож, з собою можна брати дітей. Для них є складена окрема програма, в основу якої бралась програма минулорічних дитячих таборів. З дітьми буде також працювати священик, який має досвід праці з дітьми. Тобто, батьки відбувають реколекції, моляться, відпочивають, а поруч – їхні діти, зайняти іграми, конкурсами, квестами. Тому кожен буде зайнятий, не заважаючи відпочивати один одному.

Чи є якісь обмеження у віці дітей?

Як таких обмежень немає, але маємо розуміти, що діти повинні бути такого віку, які б могли брати участь у конкурсах, змаганнях та бути відповідальними.

У вартість відпочинку також включене і  харчування?

Так, на всіх учасників чекає трьохразове харчування, окрім того ввечері передбачена ватра, барбекю, перекуси на природі  протягом дня.

 А як із транспортною логістикою? Адже знаємо, що резиденція Андрея Шептицького знаходиться серед лісу. Чим можна дістатись до комплексу?

У вартість не входить трансфер, проте за бажанням учасників ми можемо організувати автобус, щоб не добиратись  власним автомобілем  лісовою дорогою.

Спілкуючись з вами спадає на думку, що такий трьохденний духовний відпочинок є чудовою нагодою для парафіяльних спільнот разом відпочити та помолитись. Чи є якісь обмеження у кількості учасників групи?

В одному заїзді можуть брати участь близько 50-ти людей. Сам комплекс вміщає вдвічі більше. Але щоб дотримуватись карантинних норм, ми набираємо тільки 50 осіб. Тому запрошуємо як окремих людей, так і родини чи невеличкі парафіяльні громади до Кедрових палат Андрея Шептицького! Перший заїзд відбудеться вже 14 серпня. З будь-якими запитаннями можна звертатися до мене, мій номер 0688112466.

                                                                           Розмовляла Віра Біла