#ФільмНаВихідні: Дон Боско

0
541

Літо мало-помалу наближається до свого фінішу, а це означає, що вже зовсім скоро наші діти відправляться до школи. І хоча сьогодні триває чимало дискусій на тему, яким буде навчання у період пандемії, незмінним залишається одне – добре виховання дітей.

Про те, як досягти успіху у виховному процесі і виховати не просто добрих, але святих дітей – дивіться у стрічці «Дон Боско». Редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй щотижневій рубриці #ФільмНаВихідні сьогодні радить до перегляду саме цей кінофільм, режисера Лодовіко Гаспаріні.

Стрічка розповідає про життя одного з найвідоміших католицьких святих педагогів – святого отця Івана Боско. У житті св.Йоана (Джованні) Боско було багато чудес: пророчі сни, видіння, білокація, здатність бачити таємниці душі, помноження хлібів, зцілення і навіть воскресіння померлих.

Трейлер фільму

Сюжет фільму показує нам художню інтерпретацію на життя італійського священника святого Дона Боско, який дійсно жив в Турині XlX століття. Також розповідається про його життя, шляхи і труднощі, з якими він стикався. Адже Дон Боско присвятив своє служіння навчанню, турботі і вихованні хлопців з малозабезпечених сімей.

У ролях: Флавіо Інсінна, Ліна Састре, Чарльз Денс, Фабріціо Буччі, Льюїс Кратч, Брок Еверітт-Елвіко, Алессандра Мартінес, Арнальдо Нінчі.

За цим посиланням пропонуємо вам до перегляду дві серії фільму про св. Дона Боско.

Коротко про життя святого Дона Боско

Іван Боско народився 16 серпня 1815 року в маленькому селі Кастельнуово д’асті в королівстві П’ємонт на півночі Італії. Ще в дитинстві коли йому було 2 роки, зі смертю батька йому довелось пережити біль втрати всіх тих бідних сиріт, яких пізніше огорне своєю батьківською любов’ю. Тож саме в особі мами Маргарити знайшов приклад християнського життя, який назавжди залишився в глибині його серця. Щоб цілковито посвятити себе спасінню молоді, вирішив стати священником. Важко працював вдень та навчався вночі для того, щоб мати змогу в 20-річному віці вступити до семінарії в К’єрі та 1841-го року в місті Турин у віці 26 років бути висвяченим на священика. Отець Іван Боско сформував цілі генерації святих, наголошуючи своїм вихованцям про першочергове значення любові до Господа у їхньому житті, про цінність доброї смерті, що веде до Раю, про необхідність молитви та втечі від гріха, спокус, про вартість святих тайн Сповіді та Причастя у житті кожного християнина. «Мої любі, я вас люблю всім серцем, достатньо бути молодими, щоб мати мою любов». Спосіб, в який приділяв увагу та любов кожному з хлопців, був таким винятковим, що кожен вважав себе улюбленцем отця Івана. «Зустрінете у вашому житті письменників набагато здібніших від мене, але нелегко буде знайти вам когось, хто б любив вас у Христі Ісусі та бажав би вам правдивої радості більше від мене».