В інстаграмі з’явилася офіційна сторінка Блаженнішого Святослава @head.ugcc

0
43

Про старт офіційної сторінки Отця і Глави УГКЦ в соціальній мережі «Інстаграм» було повідомлено під час онлайн-зустрічі Блаженнішого Святослава з українською молоддю з усього світу в рамках фестивалю «Вітер На-Дії». Назва профілю @head.ugcc.

Під час спілкування з молоддю Блаженніший Святослав двічі наголосив на тому, що Церква намагається бути присутньою в інтернеті задля того, щоб бути разом зі своїми вірними, особливо з молоддю.

«Цікавою і трендовою Церкву для сучасної молоді повинні зробити самі молоді люди, – сказав Отець і Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання про те, як зробити Церкву цікавою для молодої людини, і додав: – Сьогодні саме спільнота молоді покликана зробити Церкву популярною».

На його переконання, якщо сучасна молодь буде бачити, що є молоді християни, які серед сотень різних пропозицій обрали саме те, що в собі несе і пропонує Церква, тоді ці молоді люди будуть агентами промоції церковної присутності.

«Обіцяю, що ми намагатимемося бути з вами – в інтернеті, у соціальних мережах. Сьогодні, власне, запускаються нові способи присутності Церкви в соціальних мережах», – сказав Глава УГКЦ, маючи на увазі профіль @head.ugcc в інстаграмі.

Наприкінці онлайн-зустрічі Блаженніший Святослав подякував молодим співрозмовникам за те, що вони шукають способів, як жити по-християнськи в нових обставинах, і зазначив, що він би хотів, щоб це спілкування продовжилося.

«Ми є люди, які обмежені простором, часом, карантинними обмеженнями, але я не хотів би, щоб обмежувалося наше спілкування. Тому, навіть вийшовши із цього онлайн-режиму, будьмо на зв’язку, спілкуймося. Через соціальні мережі, через різні сучасні способи комунікації намагаймося продовжувати це спілкування і бути разом і надалі», – сказав на завершення Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ