#ЗгадатиВсе: цього дня відбулося відкриття Лікувально-діагностичного центру св. Луки

0
13

«Медицина, яка діє на базі Церкви, здатна покращити якість процесу лікування через наповнення його високими моральними цінностями та заповідями любові до ближнього», – саме ці слова, шість років тому пролунали на відкритті першого в Україні церковного медичного закладу, і саме ці слова залишаються актуальними й до сьогодні.

16 вересня 2014 р. Б. в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття Лікувально-діагностичного центру святого Луки Івано-Франківського Архієпархіального Управління Української Греко-Католицької Церкви. Тоді на урочистості завітали представники Німеччини та апостольський нунцій Ватикану архієпископ Томас Галіксон.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин спільно з присутнім духовенством освятили новозведене приміщення та поблагословили першу команду провідних медичних спеціалістів міста на добре служіння.

Ідея створення належить Івано-Франківській Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви. У лікувально-діагностичному центрі Святого Луки надають медичну допомогу всім потребуючим, а особливість роботи полягає у наявності мінімальної вартості, а нерідко і безкоштовних послуг для соціально-незахищених та малозабезпечених категорій нашого суспільства.

Медичний заклад забезпечує безкоштовними послугами семінаристів, дітей-сиріт та учасників АТО, а Архієпархія повністю забезпечує клініку всім необхідним – фінансування, обладнання, утримання приміщення.

Особливу роль медзакладу суспільство мало нагоду відчути протягом перших місяців пандемії, спричиненою поширенням коронавірусної інфекції Covid-19, адже працівники центру, спільно з Архієпархіальним антикризовим центром, відразу включилися в роботу на благо суспільства. Серед основних напрямків такого служіння стали постійні безкоштовні телефонні консультації спеціалістів ЛДЦ св. Луки, а також проведення профілактичних тестувань на Covid-19 для священнослужителів та безпосередня участь в наданні допомоги засобами захисту для прикарпатських лікарень.

В сьогоднішній день Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин та працівники Архієпархіального управління складають найщиріші слова вітання всім лікарям Лікувально-діагностичного центру св. Луки.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ