Apple шукає фахівця, який навчить Siri розмовляти українською мовою

0
52

Працівник повинен розрізняти вербальні нюанси діалектів української мови.

Компанія Apple розмістила на своєму сайті вакансію україномовного аналітика анотацій (Annotation Analyst) для команди голосового помічника Siri. Виходячи з вимог до кандидата, можна припустити, що Apple хоче навчити Siri розуміти та відповідати українською мовою. 

Відповідна вакансія з`явилася 21 вересня. 

Потенційний працівник має досконало володіти українською мовою та розрізняти вербальні нюанси її діалектів, залежно від вимов у різних регіонах. В описі вакансії додається, що аналітик анотацій буде слухати і транскрибувати аудіофайли для оцінки відповідей Siri та правильності використання нею мови за встановленими заздалегідь критеріями. Бажано також мати диплом бакалавра або попереднього досвіду роботи в аналогічній сфері. 

“Ви будете використовувати свої знання мови та культури, а також аналітичні навички, щоб оцінити відповіді на відповідність рекомендаціям… Ми шукаємо заявників, які вільно володіють українською мовою” – йдеться в описі вакансії.

Передбачається, що українськомовний аналітик анотацій працюватиме в європейській штаб-квартирі Apple, розташованій в ірландському місті Корк.

Джерело