#ФільмНаВихідні: Падре Піо. Людина-диво

0
124

У четвер, 23 вересня, в Католицькій Церкві згадували святого отця Піо. В нашому народі святого Падре Піо також дуже люблять та почитають, адже він своєю щирою молитвою, проповіддю та добрими ділами привів чимало людей до Бога.

Отець Піо організував групи молитви, його стараннями була побудована сучасна лікарня, якій він дав назву «Дім Полегшення в Стражданнях». Папа Іван Павло II 2 травня 1999 року зачислив Отця Піо до лику блаженних, а 16 червня 2002 року — до лику святих. Святий Отець Піо залишив гідне наслідування свідчення любові до Господніх страстей і Євхаристії, вірним і покірним слугою якої він був. Прославився як чудовий керівник душ. Через його витривале служіння в сповідальниці Бог виявив сучасному світові красу своїх діл милосердя.

Сьогодні його честь є також величезний всесвітньовідомий паломницький центр в Сан-Джованні-Ротондо.

Саме тому, редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні  радить до перегляду фільм із двох частин, який так і називається «Падре Піо. Людина-диво».

Опис: Біографічна історія Отця Піо. Фільм знятий за мотивами реальних подій. Святий отець Піо, Франческо Форджоне, народився 25 травня 1887 року в П’єтрельчіні (Італія), в дієцезії Беневенто. До ордену Братів Менших Капуцинів вступив 6 січня 1903 в якості кандидата у пресвітери. Висвячений був 10 серпня 1910 в кафедральному соборі в Беневенто. 28 липня 1916 прибув до монастиря Сан Джованні Ротондо, на пагорбах Гаргано, де, за винятком невеликих перерв, перебував аж до смерті, тобто до 23 вересня 1968 року. У п’ятницю, 20 вересня 1918 року, в чернечому хорі старої церкви під час молитви перед розп’ятим отримав стигмати, які залишалися відкритими і кровоточили впродовж п’ятдесяти років.

У ролях: Серджо Кастеллітто, П’єтро Біонді, Джанні Бонагура, Андреа Бушемі, Raffaele Castria, Роберто Шевальє, Туга Д `Аквіно, Маріо Ерпікіні, Пьерфранческо Фавіно, Еліо Джермано …

Фільм о.Піо (Падре Піо) ч.1 Український переклад

Фільм о.Піо (Падре Піо) ч.2 Український переклад

Рік випуску: 2000
Країна: Італія
Жанр: Драма / Біографічний
Тривалість: 1:19:57 + 1:17:55
Переклад: український
Російські субтитри: є (окремим файлом)
Режисер: Карло Карлей / Carlo Carlei