#ФільмНаВихідні: Кароль – Папа, який залишився людиною

0
1134

У четвер, 22 жовтня, в Католицькій Церкві згадували святого Папу Івана Павла ІІ. В нашому народі цього святого також дуже люблять та почитають, адже дуже багато із нас чітко пам’ятає його історичний візит до України в 2001 р.

Церква офіційно вшанувала титулом «великий» трьох Понтифіків: святого Григорія І, святого Лева І та святого Миколая І. Цей титул часто вживають, коли йдеться і про св. Йоана Павла ІІ.

Понтифікат Папи-слов’янина був надзвичайно важливим для католицької Церкви та світу загалом. При навіть побіжному ознайомленні з біографією святого постає питання: як він усе це зробив? Як не зламався; не зрадив собі та своїм ідеалам на користь того, щоб подобатися іншим?

Святий Йоан Павло ІІ — це колосальний мистецький талант й інтелект, мудрість і працездатність, любов до людини та героїчна віра попри будь-які випробування. Звісно, усе це “не впало з неба” у день свячень чи вибору на Престол святого Петра. Це результат глибокого духовного життя, наслідок конкретних виборів, сімейного виховання, навчання, самодисципліни; це той випадок, коли зерно Божого Слова впало на сприятливий ґрунт і видало щедрий плід.

Саме тому, редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні радить до перегляду фільм «Кароль – Папа, який залишився людиною». Ми вже рекомендували Вам фільм про св. Івана Павла ІІ «Кароль. Людина, що стала Папою Римським», а стрічка, яку закликаємо подивитися на цих вихідних, є продовженням того самого фільму.

Опис: Лента починається з інавгурації понтифікату Івана Павла II. Яскраво і образно описується діяльність папи Івана Павла II вже під час його перебування папою, трагічні події, пов’язані з нападами і що найважче – його хвороба, смерть. Фільм дуже біографічний і, тим не менш, – захоплюючий. Прекрасна гра акторів. Особливо головного героя – виконавця ролі папи – Петра Адамчика.

У ролях: Петро Адамчик, Dariusz Kwasnik, Мікеле Плачідо, Альберто Кракко, Адріана Асті, Рауль Бова, Леслі Хоуп, Alkis Zanis, Carlos Kaniowsky, Фабріс Скотт, Paolo Maria Scalondro, Даніела Джордано, Малгозія Бела, Лех Мацкевич, П’єтро Рагуса, Reinhard Zich, Маріо Проспері, Сергій Петров, Jesús González, Антоніо Пардо

Країна: Канада, Італія, Польща

Жанр: Драма, біографія

Рік випуску: 2006

Тривалість: 2:26:16

Переклад: Любительський (одноголосий закадровий)

Субтитри: немає

Оригінальна аудіодоріжка: польська

Режисер: Джакомо Баттіато / Giacomo Battiato