Глава УГКЦ у розмові з Сергієм Жаданом: «Можна спілкуватися онлайн, але когось любити онлайн – важко»

0
40

Самотність є одним із видів бідності в сучасному світі. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у радіопрограмі «Говорить Жадан» на хвилі «Радіо НВ».

Предстоятель УГКЦ відзначив, що сучасні способи спілкування люди не вповні оцінили, чи, правильніше сказати, ще не освоїли.

«Ми, як церковно-релігійна спільнота, щоразу глибше намагаємося усвідомити, як нам можна використовувати сучасні засоби спілкування, наприклад в умовах пандемії, коли не можемо зібрати людей. Але теж відчуваємо, що є певна межа. Скажімо, ми можемо спілкуватися онлайн, але когось виховувати онлайн чи любити – важко. Усе-таки є необхідність людських стосунків», – зауважив Блаженніший Святослав.

На його переконання, новітні засоби спілкування не можуть охопити всю палітру людських стосунків. Людські стосунки набагато ширші ніж онлайн-можливість. Можна бути в контакті з усім світом, мати тисячі підписників, але не мати глибоких людських стосунків, що є великою людською потребою», – вважає Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ