В УГКЦ закликають долучатися до акції «Нагодуй бідного»

0
92

Акція проходитиме в рамках відзначення Всесвітнього Дня убогих та буде безстроковою.

У 2016 р. на завершення Ювілейного Року Милосердя папа Франциск встановив День убогих, який уся Католицька Церква відзначає щороку в листопаді. «Простягни свою руку бідному» (Сир 7,32) – ці слова з Книги Сираха лягли в основу цьогорічного Послання папи Франциска з нагоди ІV Всесвітнього Дня убогих, що відзначатиметься 15 листопада 2020 року. Тому хочемо бути солідарними з папою та підтримати його ініціативу допомоги людям, які є в потребі.

Блаженніший Святослав, під час Форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині», який відбувся 3 жовтня 2020 р., проголосив акцію «Нагодуй бідного», яка проходитиме в усіх парафіях нашої Церкви.

«Папа Франциск встановив День бідного, щоб звернути увагу на потребуючу людину. Цього року День бідного проходитиме 15 листопада. Ми хочемо провести акцію під назвою «Нагодуй бідного». У кожній парафії ми просимо створити foodbanks. Просимо всіх принести до храму харчі, які можуть зберігатися: крупи, макарони, олію, які можна було б зібрати і при потребі нагодувати голодного. Такі збірки робить Католицька Церква в усьому світі. Прагну, щоб ця акція стала конкретним способом, як ми засвідчимо нашу віру в непростих обставинах пандемії кінця 2020 року. Я б дуже хотів, щоб через цю акцію сотні тисяч голодних благословили Бога і вірних дітей УГКЦ за те, що отримали забезпечення в харчах у найскладніший момент. Нехай Господь почує молитви бідних, якими вони дякують за вас», – закликає Патріарх Святослав.

Метою цієї акції є допомогти продуктами потребуючим, а саме особам похилого віку, безхатченкам, багатодітним, малозабезпеченим сім’ям, вдовам, людям з інвалідністю та тим, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«Соціальне служіння є видом свідоцтва християнської віри, яке допоможе наново внести силу Божого Слова. Воно є одним із ключових способів присутності Церкви у сьогоднішньому світі та видимим знаком того, що місцева Церква живе», – переконаний Преосвященний Владика Василій Тучапець, Голова Відділу соціального служіння УГКЦ.

Допоміжні матеріали:

  1. Глава УГКЦ: «Соціальне служіння – це один із ключових способів присутності Церкви як тіла стражденного і воскреслого Христа в сучасному світі»
  2. Messaggio del Santo Padre Francesco per la IV Giornata Mondiale dei Poveri (15 novembre 2020), 13.06.2020
  3. Послання на Всесвітній день бідних: дбання про них – ознака вірності Христові
  4. Pope’s World Day of Poor message ‘enters into suffering caused by Covid-19 pandemic’
  5. Pope’s message for World Day of Poor: Prayer inseparable from solidarity with poor
  6. Про акцію «Нагодуй бідного» та соціальне служіння на парафіях УГКЦ (інтерв’ю зі Синкелом соціального служіння Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та директором Карітас в Івано-Франківську о. Володимиром Чорнієм)
  7. Послання Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви 2020 року до духовенства, монашества і мирян
  8. Єпископи УГКЦ до заможних людей: «Як мудрі управителі, скеруйте засоби, які ви маєте у своїх руках, щоб рятувати вбогих»
  9. «Всі ми, Христові учні, першими покликані до проголошення блаженства вбогих», – єпископи УГКЦ у посланні
  10. «Пропонуємо усій нашій церковній спільноті започаткувати цього року конкретний милосердний чин – “Нагодуй убогого!”», – Синод Єпископів УГКЦ

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ