#ФільмНаВихідні: Листи до отця Якоба

0
366

Осінь мало-помалу досягає свого апогею, коли стає холодно і все, що залишається, – надіятися на теплі та приємні миті проведені зі своїми найріднішими. Оскільки сьогодні п’ятниця і попереду на нас чекають вихідні, пропонуємо провести їх зі своїми близькими, зробивши зігріваючі напої, закутавшись до теплих ковдр, переглядаючи якісне та повчальне кіно.

Редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні  радить до перегляду фільм «Листи до отця Якоба». Це фінський драматичний фільм 2009 року, написаний і знятий режисером Клаусом Хяре. Стрічка розповідає про Лейлу, помилувану каторжницю, яка стає помічницею сліпого священика Якова. Фільм зображує її перетворення із скептика, який з невдоволенням читає листи вголос своєму благодійнику, в турботливого рятівника пастора від його відчаю після того, як листи перестають надходити.

Опис: Лейла Стен, засуджена до довічного ув’язнення і вже пробувши близько 12 років терміну, несподівано отримує амністію і виходить на свободу. Їй, яка не має ні сім’ї, ні друзів, пропонують роботу у сліпого сільського пастора. Вона повинна читати йому листи від парафіян. Спочатку Лейла, не звикла до сторонньої допомоги, неохоче погоджується на це, але з часом її погляд на це змінюється …

Далека від віри, подекуди асоціальна Лейла, зовсім не має друзів. Вона дуже насторожено ставиться до свого нового роботодавця. Але згодом через прочитані листи  і смирення священика їй відкривається світ, де головними цінностями є милосердя до ближнього, увага до нього і проста радість та вдячність за кожен прожитий день.

У головних ролях: Кааріна Азард, Хейккі Нусіайнен

Фільм можна переглянути за цим посиланням – https://lilo.cinephile-online.ru/154560-pisma-otcu-yakobu-2009.html

Рік: 2009

Країна: Фінляндія

Жанр: Драма

Режисер: Клаус Хяре

Продюсер: Лассе Саарінен, Рісто Саломяа

Сценарист: Клаус Хяре, Яана Макконен

Монтажер: Саму Хейккі

Оператор: Туомо Хутро

Художник-постановник: Сарі Суомінен, Каїса Р.

Хронометраж: 74 хв.