#ФільмНаВихідні: Марія, Мати Ісуса

0
1091

Вже завтра, 4 грудня, ми відзначатимемо велике свято – Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці та Приснодії Марії. Цього дня Свята Церква святкує пам’ять Введення Пречистої Діви Марії в Єрусалимський храм. Згідно з переданням, свята Анна, мати Пречистої Діви, ще перед Її різдвом пожертвувала Марію на службу Богу у святині. А коли Пречистій Діві виповнилося 3 роки, тоді праведні Йоаким і Анна привели маленьку Марію до храму в Єрусалимі і віддали Її в руки священика (згідно з переданням, ним був Захарія, батько Йоана Хрестителя).

Пречиста Діва Марія своїм життям постійно говорила Господеві «Так», яке вона врочисто мовила в моменті Благовіщення. Вона була вірна своєму життєвому кредо, пильно і мовчки слідуючи за своїм Божественним Сином, а нашим Господом Ісусом Христом.

Редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні радить до перегляду фільм «Марія, Мати Ісуса», який покликаний допомогти нам глибше пізнати особу нашої Пренепорочної Небесної Мами.

Стрічка розповідає історію життя Ісуса очима Марії — від Благовіщення до найважчих моментів, в яких Вона повністю довірилася Богу. Ми бачимо Марію молодою дівчиною, яка невдовзі має стати матір’ю. Всі ці факти ми знаємо з Євангелія, але вигляд змученою стражданням жінки на екрані нікого не залишить байдужим. Водночас жіночий погляд робить образ Марії теплим і реалістичним.

Опис: У цій могутній та проникливій історії любові, жертовності й віри, простежується життя однієї з найвідоміших у світі жінок – Марії, матері Ісуса. Розкриваючи незгасиму материнську любов Марії до свого Сина, фільм підкреслює її людяність, смиренність і благородство.

Вірою Марія подолала всі тяжкі випробування, коли їй довелося пережити передбачені пророками нестерпні страждання Ісуса, його приниження і мученицьку смерть на хресті. Після Його воскресіння Марія до кінця своїх днів продовжувала розповсюджувати послання свого Сина про Божу любов і спасіння.

Фільм «Марія, Мати Ісуса» (Укр переклад)

Режисер: Кевін Коннор
Продюсер: Howard Ellisd і Юніс Кеннеді Шрайвер
У головних ролях: Крістіан Бейл (Christian Bale), Пернілла Аугуст (Pernilla August), Мелінда Кіннаман (Melinda Kinnaman), Девід Трелфолл (David Threlfall) Оператор Elemér Ragályid
Тривалість: 01:27:58
Мова: англійська (український дубляж)
Країна: США
Рік: 1999