Археологи виявили тронний зал царя Ірода, де танцювала принцеса Соломія, яка зажадала голову Іоанна Хрестителя

0
33
Фото: Нaaretz/ The Jane Taylor Collection, Gyozo Voros/ Twitter

Усередині королівського двору в Йорданії археологи знайшли напівкруглу нішу, де, на їхню думку, розташовувався трон.

У фортеці на березі Мертвого моря у Махероні, Йорданія, був виявлений тронний зал царя Ірода, де танцювала принцеса Соломія, яка зажадала голову Іоанна Хрестителя.

Про це повідомляє Нaaretz.

Згідно з біблійськими текстами, Ірод Антипа прославився тим, що привів Іоанна Хрестителя в Махерон в ланцюгах і вбив його. На дні народження Іроду танцювала його падчерка принцеса Соломія. Він був так задоволений її виступом, що пообіцяв їй все, що вона захоче.

Як описано в Євангелії, за порадою матері, Соломія попросила голову Іоанна Хрестителя. Ось уривок з Євангелії, де про це написано – Мр. 6:14-30.

цар Ірод
Фото: Нaaretz/ Twitter

Незважаючи на те, що Ірод засмутився, він не міг відступити від своєї обіцянки і наказав обезголовити Іоанна в темниці. Його голову принесли на блюді і подарували дівчині, а вона віднесла її своїй матері.

Нещодавні розкопки, проведені командою угорських францисканців під керівництвом професора Гіза Вереша, відкрили основи трону Ірода. Початковий рівень підлоги втрачений. Однак археологи підозрюють, що трон перебував на узвишші, на яке можна було піднятися по сходах.

Команда також відновила дві колони, які колись підтримували дах двору.