«Берімо за приклад його ревне служіння та любов до Бога і ближнього», – Митрополит Володимир про блаженного Григорія Хомишина

0
104

Сьогодні, 28 грудня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового відбудеться урочисте богослужіння з нагоди 75-ї річниці відходу до вічності Єпископа Станиславівського Владики Григорія Хомишина – блаженного Української Греко-Католицької Церкви. Очолив молитву Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Спільно з Митрополитом молилися священники та миряни, які здійснюють своє служіння в різних структурах Івано-Франківської Архієпархії: в Архієпархіальному управлінніФінансово-юридичному головному відділуДуховній семінаріїАкадемії Івана ЗолотоустогоКатолицькому ліцеї св. Василія ВеликогоЛікувально-діагностичному центрі св. ЛукиАрхієпархіальному комплексі «Станіславів» та в Департаменті інформації.

Більша частина працівників єдналася в молитві за допомогою онлайн-трансляції.

Після Архієрейської Божественної Літургії, Митрополит Володимир також очолив Молебень до Блаженних мучеників Станиславівських, в якому працівники різних структур Архієпархії дякували Господеві за прожитий рік та просили благословення на прийдешній.

Звертаючись до присутніх, Митрополит Володимир, перш за все, подякував усім працівникам Івано-Франківської Архієпархії за віддане та жертовне служіння для Церкви і вірних.

«Сьогодні ми бачимо, як розрослася наша Івано-Франківська Архієпархія. В цей день ми також згадуємо 75-ту річницю мученицького відходу до вічності блаженного Владики Григорія Хомишина, який працював у нашій Станиславівській єпархії, служив та молився в цьому Архікатедральному соборі Воскресіння Христового. Сьогодні Католицькою Церквою він проголошений блаженним, а це означає, що ми маємо на нього дивитися та брати собі за приклад його ревне й святе служіння», – наголосив Митрополит Володимир.

Cлово Митрополита Володимира з нагод 75-ї річниці відходу до Вічності Владики Григорія Хомишина

Владика також побажав, щоби приклад його служіння та служіння наших блаженних новомучеників постійно надихав усіх працівників Івано-Франківської Архієпархії дивитися в майбутнє, працювати для добра Церкви в єдності та любові один до одного та до Бога.

«Мусимо працювати так, щоби наша праця дозволила нам у майбутньому увійти до вічності, де перебувають наші блаженні, святі, де перебуває і наш Блаженний Владика Григорій», – побажав Митрополит Володимир.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ