Найтемніша ніч завжди перед світанком!

0
145

Зовсім недавно, 21 грудня, в небі з’явилася «Різдвяна зоря». Так назвали рідкісне астрономічне явище, коли планети Сатурн і Юпітер підійшли дуже близько одна до одної. Вони наблизились настільки близько, що із Землі виглядали, наче одна яскрава зірка. Напевне, на схожу зорю споглядали мудреці, які шукали новонародженого Спасителя у Вифлеємі.

Ми сьогодні збиті з толку, спантеличені, налякані пандемією, яка спричинила багато біди і, на жаль, забрала багато життів. Можливо, саме ця зоря, що так несподівано з’явилася в небі, є знаком того, що не потрібно боятись, не замикатись від світу, не обгороджуватися бар’єрами, а продовжувати жити, йти за Різдвяною зорею. Адже наше життя – це по суті пошук Христа. Хтось Його уже знайшов, хтось ще шукає, а хтось, на жаль, не знайде ніколи. Все залежить від того, за чим ми прямуємо. Чи за зіркою, яка веде до Немовляти Ісуса, чи за блиском швидкоминучих життєвих принад.

Сьогодні ми з надією та трішки з острахом поглядаємо у новий 2021 рік. Проте за будь-яких обставин не дозволяймо собі опускати руки. Пам’ятаймо, що ніч завжди найтемніша перед світанком!

Від імені всієї редакції газети «Нова Зоря» зичу нашим читачам міцного здоров’я, миру кожній родині та щасливого Різдва!

о. Іван СТЕФУРАК,

головний редактор.