Увага: новий конкурс від екобюро УГКЦ.

0
50

Різдво – одна з найвеличніших подій історії спасіння. Воплочення Божого Сина розкриває правдивий сенс усього створіння як плоду Божої любові, яке покликане через Ісуса Христа повернутись до Отця, «щоб Бог був усім в усьому» (1 Кор 15, 28).

Все створіння обіймає особлива духовна радість, вдячність й бажання славити свого Творця і Спасителя, що приходить у світ під видом малого дитятка.

З нагоди Різдва Христового й Року «Laudato Si – Славен будь», проголошеного Святішим Отцем Франциском задля плекання християнської відповідальності за наш спільний дім – природу, Бюро УГКЦ з питань екології оголошує конкурс «Усе створіння славить Творця», передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Мета конкурсу – сприяти усвідомленню правди християнської віри про те, що Різдво – це свято воплоченої Божої любові для всього створіння, а також єднання у пісні прослави новонародженого дитятка Ісуса – Творця і Спасителя світу нашим бережливим ставленням до природи.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях: «Різдвяне віншування», «Колядка», «Сценарій вертепу».

Долучаючись до конкурсу «Усе створіння славить Творця», ми маємо чудову нагоду зробити свій внесок у розвиток культурної спадщини нашої церковної традиції, яка через цей творчий доробок увіковічить прославу Спасителя серед нашого народу.

Радіймо і веселімося у Бозі та допоможімо, щоб наші ближні й уся природа через наше до неї ставлення відчула, що народився Христос – Творець і Спаситель світу!

Умови конкурсу:

  1. Тематична відповідність: різдвяне віншування-привітання, колядка та сценарій вертепу повинні виражати суть свята Різдва Христового і радість та славоспів всього створіння Божого з приводу народження Дитятка Ісуса – Свого Творця і Спасителя, а також свідомість особистої відповідальності за природне довкілля, як елемент прослави Бога.
  2. Роботи мають авторськими (елементи плагіату є недопустимими!).
  3. Мають бути чітко вказані:

а. назва твору та номінації;

в. прізвище та ім’я учасника;

г. вік та рід заняття (учням потрібно вказати школу і клас);

д. священикам необхідно вказати єпархію та парафію;

е. адреса;

є. телефон.

  1. В номінації «Колядка» слід подати слова і музику (ноти).
  2. Роботи потрібно надіслати до 15 лютого 2021 р. на електронну адресу:

ekoburougcc@ukr.net у вордівському документі (за виключенням нот).

Кращі роботи будуть розміщені на сайті Бюро УГКЦ з питань екології: www.ecoburougcc.org.ua, а також на сторінках у соціальних мережах. Переможці конкурсу отримають подячні грамоти та цінні екологічні нагороди