На Буковині освятили уже шостий новозбудований парафіяльний будинок

0
23

Владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький, благословив новозбудований парафіяльний будинок у м. Кіцмань при храмі свв. Петра і Павла. Це вже шостий збудований парафіяльний будинок у рамках стратегії розвитку парафіяльних інфраструктур у Чернівецькій єпархії.

Владика Йосафат у співслужінні з єпархіальними отцями очолив Архиєрейську Літургію, а опісля єпископ подякував пароху, отцю Василю Петруняку, за сумлінну працю на парафії та будівництво парафіяльного будинку, і нагородив відзнакою – золотим хрестом. Відтак відбувся Чин благословення дому.

Отець Василь Петруняк зазначає: «Перші плани будівництва мали десять років тому. У 2013 році залили фундамент, пізніше стіни першого поверху. Паралельно у нас були внутрішні роботи у храмі, куди також вкладалося немало сил і фінансових ресурсів. Часом здавалося, що ці роботи ще нешвидко завершаться, але завдяки підтримці жертводавців, зокрема Американській Єпископській Конференції, сьогодні маємо збудований двоповерховий парафіяльний будинок. Тут не тільки може жити священник з сім’єю, але можуть проводити збори парафіяльні ради, біблійні гуртки, репетиції хору, катехитичні зустрічі з дітьми, тобто є приміщення для парафіяльних потреб».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.cv.ua