Митрополит Володимир висвятив трьох дияконів у Брошнів-Осаді

0
65

На свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, 15 лютого, у храмі Вознесіння Господнього, що в Брошнів-Осаді, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Звертаючись до вірних під час проповіді, Митрополит Володимир розповів про встановлення та значення празника Стрітення Господнього для кожного із нас. За його словами, в цьому дні Господь Ісус ввійшов до святині, як Господар і Володар, а Його роль зазначив уже старець Симеон – «світло на просвіту».

«Той, Хто має освятити й викупити всіх людей, дозволяє, щоб найперше сам був посвячений Богу й викуплений. Христос – це світло, яке блиском своєї науки просвічує світ стародавньої культури і світ сучасний. Новою заповіддю любові Він просвітив темряву поганських звичаїв, опертих на законі сильнішого», – роздумував проповідник.

Він також зазначив, що свічки, які вірні сьогодні принесли і тримають у руках, маємо запалювати щоразу на молитві, а особливо – у важких обставинах нашого життя.

«Ці свічки пригадують нам, що Христос є нашим світлом. Тож пам’ятаймо, що світло не можна ховати, ані затримувати для себе. Маємо світлом своїх добрих справ вказувати ближнім на нашого Господа!», – побажав Владика.

Під час Літургії Митрополит Володимир висвятив на дияконів трьох випускників Івано-Франківської духовної семінарії: Володимира МайкуРостислава Мацевка та Ігоря Клюбу.

Після спільної молитви Владика привітав нововисвячених дияконів, заохотивши їх до ревної праці, щоб гідно несли покладені на них пастирські обов’язки.

На завершення урочистостей отець-протопресвітер Володимир Майка подякував архієрею за батьківський візит до місцевої парафіяльної спільноти, за духовне піднесення, важливу і таку зворушливу місію висвячення та вручив Митрополитові книгу про Ісуса.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ