На парафії Всіх Святих відзначили храмове свято

0
52

На свято Всіх Святих, 27 червня, парафія, що у Калиновій Слободі, відсвяткувала 4 роки від Дня освячення храму Архієпископом та Митрополитом Владикою Володимиром Війтишиним. Божественну Літургію на Храмовому святі очолив адміністратор, отець Євген Андрухів.

Храмове свято розпочалося ще в суботу, із зустрічі з дітьми, де семінаристи-аніматори провели ігри та веселі банси. Згодом розпочалася Велика Вечірня з Литією, після якої програма молитовних чувань. Парафіяни мали можливість роздумувати над таїнствами молитви на вервиці, помолитися молитви на оздоровлення та разом поспівати духовних пісень.

В неділю, у День Всіх Святих, молитва вірних розпочалася з Утрені, а опісля усі разом молилися Божественну Літургію зі священнослужителями парафії. Проповідь виголосив о. Андрій Чорненко, розповідаючи мирянам про святість. Проповідник наголосив на тому, що сьогодні ми святкуємо плоди Зіслання Святого Духа.

«Почувши про святість, ми часто відповідаємо, що далекі від цього. Проте, якщо ближче глянути на життя святих, можна побачити, що ця особа була такою ж звичайною людиною. Це були ті, які так само переживали випробування та упадки, зустрічали на своєму шляху спокуси, але вони зреалізували Божий план щодо самих себе. Тому що кожен з нас покликаний до святості», – наголосив о. Андрій.

За словами проповідника, шлях до святості полягає в тому, що святі використовують свої вчинки на добро інших, тобто є Людьми.

Після святкового Богослужіння отець-адміністратор Євген Андрухів привітав усіх парафіян та гостей з нагоди Храмового свята та побажав прагнути і спільно йти до святості. Опісля, на подвір’ї церкви відбувся Чин малого освячення води. Священнослужителі окропили усіх парафіян храму свяченою водою.

Наприкінці празника парафіян та гостей чекав приємний сюрприз – святковий концерт у виконанні дітей, семінаристів та священників.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ