Митрополита Володимира привітали з іменинами в Архікатедральному соборі

0
61

Сьогодні, 28 липня, наша Церква згадує визначну постать св. рівноапостольного князя Володимира. Для вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ це по-особливому святковий день, адже сьогодні свої іменини відзначає наш Митрополит Володимир Війтишин.

З цієї нагоди в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового численні парафіяни та духовенство прийшли привітати нашого Митрополита Володимира Війтишина та в спільній молитві просити для нього Божого благословення, міцного здоров’я та довгих років життя. Подячну Літургію очолив сам іменинник у співслужінні отців архієпархіального управління, протопресвітерів, душпастирів собору, ректорів Духовної семінарії та Академії Івана Золотоустого, а також інших запрошених отців.

Додамо, що Божественна Літургія відбулась за всіма правилами та вимогами карантину.

Під час урочистих молінь, у часі проповіді до присутніх звернувся Синкел у справах духовенства та священичих родин, митр. прот. Олег Каськів. Він розповів про роль святого рівноапостольного князя Володимира Великого в формуванні українців як християнського народу. Також о. Олег привітав усіх іменинників та Високопреосвященного Владику Володимира.

«Сьогодні, у цей радісний день вітаю всіх вірних у храмі. Особливе вітання лине сьогодні до наших іменинників в особі Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина. Нехай Господь обдаровує вас щедрими Божими ласками, а ваш покровитель Володимир буде заступником на многая і благая літа» звернувся до присутніх проповідник.

Після спільної Літургії Владика закликав усіх присутніх брати приклад із правдивого покаяння та навернення св. Володимира, щоби своїм життям свідчити правдиву віру.

«Ми є нащадками князя Володима, тож будьмо близько Христа в Христовій церкві. Подвиг святого Володимира – приклад для кожного із нас, хто називає себе християнином, адже без покаяння та щирого навернення не зможемо досягти успіху ані в цьому, ані в майбутньому житті»,  переконаний Митрополит Володимир.

На завершення урочистих молінь синкел у справах духовенства та священичих родин, митр. прот. Олег Каськів спільно з віце-економом прот. Віталієм Максимівим від імені Курії та духовенства привітали Митрополита Володимира, бажаючи йому ще довго та добре провадити нашою Митрополією. Опісля іменинника із радісним святом від імені духовної семінарії та Академії ім. Івано Золотоустого привітали ректори прот. Олександр Левицький і прот. Олексій Данилюк. До привітань долучився міський голова Руслан Марцінків та представники від імені облдержадміністрації, подякувавши Митрополиту за духовну опіку та невтомне служіння Богу та людям.

Згодом Владику також привітали головний лікар Лікувально-діагностичного центру святого Луки Валентина Казьмірук та директор Католицького Ліцею ім. Святого Василія Великого о. Маркіян Букатчук. Після щирих побажань, які линули до Митрополита, Архікатедральний хор виконував «Многая літа».

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ