Паломники з Калуша пішки відправились в прощу до Крилоса

0
61

Сьогодні, 31 липня, близько двох сотень молільників із Калуша та околиць пішки вирушили на спільну молитву до Божої Матері, що в с. Крилос.

Вранці у центральному храмі міста св. Архистратига Михаїла отець-декан Степан Скібіцький в співслужінні духовенства звершив Божественну Літургію та благословив вірян на щасливу дорогу. Опісля колона прочан рушила в сторону Давнього Галича.

Загалом, молільники подолають близько 30 км пішки, щоб спільно з Отцем і Главою нашої Церкви Блаженнішим Святославом просити Божого благословення для Батьківщини нашої України у відпустовому місці Крилосі.

Аніматори групи разом зі священнослужителями провадять молитви та пояснюють мету і ціль прощі. Зокрема, паломники дізнались, що проща чи паломництво – це давня українська релігійна традиція, яка свідчить про глибоку релігійну набожність українського народу. На Україні-Русі паломництво, як суспільне явище виникло відразу після запровадження та зміцнення християнства.

Цьогоріч проща присвячена 425-їй річниці Берестейської унії. Прочани братимуть участь в наміренні за мир в Україні.

Водночас група прочан із Івано-Франківська та Бурштинського напрямку також молились в центральних храмах Божественну Літургію та вирушили дорогу. Загалом, на прощі очікується близько 30-35 тисяч молільників.

Пригадуємо, що Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ