Княжий Крилос вітає прочан Патріаршої прощі

0
67

Земля Давнього Галича зустріла колону із кількох тисяч прочан. Рухаючись із трьох напрямків – Івано-ФранківськаБурштина та Калуша, колона прочан вийшла на крилоську гору. Також, до числа паломників долучилося близько сотні велосипедистів, які рухалися з Голиня та околиць.

Сьогодні, 31 липня, у відпустовому місці с. Крилос розпочалася традиційна проща вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. В цьому році проща відбувається з нагоди 425-ої річниці Берестейської унії та в наміренні за мир в Україні.  

Після реєстрації учасників розпочалася молитовна програма прощі. Вірні одразу поринули в молитовну атмосферу, адже розпочалася програма зі співаної вервиці. Опісля відбувся молебень до Богородиці та похід до княжої криниці з освяченням води. Продовжився молитовний вечір піснями на прославу Пресвятої Богородиці у виконанні семінаристів.

Далі, згідно з розкладом розпочнеться Вечірня та насичена молитовна програма з нічними чуваннями, а також цікава мистецько-євангелізаційна програма, яку підготувала Молодіжна комісія.

Пригадуємо, що Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ