В Бурштині святкували 20-ліття освячення храму

0
70

В неділю, 5 грудня, в м. Бурштин відзначили 20-ліття освячення храму Священномученика Йосафата та Всіх Святих. Парафіяльна спільнота зібралась на богослужіння, щоб подякувати Богові за всі дари отримані протягом двадцяти років та просити в Господа благословення на майбутнє служіння. Архієрейську Святу Літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні о. декана Дмитра Шмігеля та численного духовенства.

Митрополит Володимир подякував священнослужителям, будівничим, жертводавцям за такий чудовий храм, який є прикрасою для нашого краю та служитиме для багатьох поколінь. Активних парафіян було відзначено митропо-личими грамотами.

А на подвір’ї храму провели акцію «Нагодуй убогого», де діти з інвалідністю організували ярмарок власноруч виготовленої продукції, пожертви за які пожертвують для акції. Завершилось богослужіння освяченням води. Владика Володимир, побажавши всім міцного здоров’я, благословив та окропив всіх освяченою водою.

Довідково:

Храм був освячений 2 грудня 2001 р. Правлячим Архієреєм Івано-Франківської єпархії Кир Софроном Мудрим, ЧСВВ. Протягом двадцяти років при храмі було створено церковні хори, біблійні спільноти, волонтерську спільноту «Твори добро», яка займається соціальним служінням в парафії, катехитичну школу «Св. Йосафата», проводились парафіяльні місії, організовувались прощі, табори для дітей та молоді, нічні чування.

Повідомив о. Андрій Кудлик