Владика Володимир привітав з 60-літтям о. Богдана Куриліва

0
91

В неділю Митаря і Фарисея, 13 лютого, до храму Святого Миколая, що в м. Ямниця, з пастирським візитом прибув Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, щоби привітати митр. прот. Богдана Куриліва, протопресвітера Єзупільського з 60-річним ювілеєм.

Урочистості розпочались Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Володимир Війтишин у співслужінні численного духовенства.

В часі проповіді Владика звернув увагу на молитву двох чоловіків, про яких йдеться в Євангелії: «Попавши у гріх гордості, фарисей засуджує покірного грішника-митаря, що був свідомий своїх гріхів, бо опустив свої очі додолу, бився щиро в груди і повторяв слова молитви: Боже, будь милостив мені грішному».

Архієрей додав: «Наша молитва має бути покірною, щирою, овіяною любов’ю до Бога і любов’ю до наших ближніх, бо тоді про нас скаже всевидячий Христос-Господь: “Цей повернувся виправданий до свого дому”( Лк. 18,14)». 

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Володимир звернувся до отця Богдана Куриліва зі словами привітань та вдячності за невтомну щоденну працю у Божому винограднику.

«Силою ласки свого покликання, одного дня отець полишив свободу світського життя і включився у призначені для нього нові місію і спосіб життя, ступаючи на шлях духовного подвигу, обираючи священство», – наголосив Архієрей.

У привітальному слові Владика виразив вдячність Всевишньому Богові, що саме у теперішній час воскресіння вільної, суверенної і незалежної української держави Бог послав свого вибранця на жниво велике для спасіння людських душ.

Завершилося свято у храмі Святого Миколая гучним многоліттям імениннику.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ