Митрополит Володимир зустрівся з тимчасово переселеними особами, які проживають в Католицькому ліцеї

0
103

Готуючись до Великодніх свят, Митрополит Володимир відвідав осіб, які рятуючись від війни, знайшли прихисток в Католицькому ліцеї св. Василія Великого.

Сьогодні, 20 квітня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин відвідав тимчасово переселених осіб, які проживають в Католицькому ліцеї св. Василія Великого. Станом на сьогодні тут мешкає понад 71 люда. Переважно це люди з таких міст як Ірпінь, Харків, Краматорськ, Чернігів тощо.

Директор ліцею о. Маркіян Букатчук ознайомив Митрополита з побутом та умовами, в яких живуть переселенці. Опісля, в каплиці Владика Володимир освятив великодні паски для тимчасово переселених осіб та звернувся зі словом підтримки і вітання.

«Українське прислів’я говорить: «Друг – пізнається в біді». Коли в нас все спокійно, коли нам добре – бачимо біля себе чимало осіб, які називають себе нашими приятелями. Однак, коли біда стукає в наші двері, тоді по-справжньому видно, хто є хто. Тому наша спільна праця, яку ми робимо одне для одного тут, покликана кріпити та єднати нас», – переконаний Митрополит.

За його словами, особливо в моменти, які сьогодні переживає наша Батьківщина-Україна, ця єдність покликана пришвидшити нашу перемогу та принести мир на нашій землі.

Владика також поділився досвідом зустрічі з евакуйованими мирними мешканцями з міст та селищ Луганської області, які зазнали значних бомбардувань ворога, та сьогодні перебувають в Лисецькій лікарні.

«Дуже цікаво бачити, як поруч, в одній палаті перебувають люди з таких різних регіонів нашої Батьківщини. Можливо, вони різні, але вони перебувають в схожому становищі, зуміли знайти спільну мову та діляться власним життєвим досвідом, своєю вірою, мріями та сподіваннями», – розповів Владика.

Архієрей побажав усім в радості зустріти свято Христового Воскресіння, не зважаючи на сум війни, адже Господня перемога над смертю – це наша спільна перемога.

Опісля директор Католицького ліцею св. Василія Великого о. Маркіян Букатчук подякував Митрополиту Володимиру за постійну опіку та сьогоднішній візит, на завершення якого Владика уділив усім присутнім своє архієрейське благословення.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ