Вогняне кільце у небі. Де найбільше буде видно цей феномен в Україні?

0
35

Якби на цих вихідних не мало відбутись якоїсь цікавої події, то, напевне, її варто було б вигадати. Хоч так ми можемо відволіктися від  сумної статистики хворих на Ковід-19, яка останніми днями не тішить ні в Україні, ні в Європі. Проте цікавинкою цього вікенда буде сонячне затемнення, коли в небі буде проглядатись щось, схоже на вогняне кільце.

Сповна отримати насолоду від перегляду цього природнього явища можуть мешканці африканських та азіатських країн. В Україні спостерігати за цим явищем можна буде у неділю, 21 червня, о 9 год. 40 хв. І знову ж таки затемнення краще побачать мешканці Півдня України.

Бережіть очі

Дивитися незахищеним оком на Сонце довше 15 секунд небезпечно для сітківки навіть під час затемнення. Тому очі потрібно захистити, і сонячні окуляри тут не підійдуть.

“Найпростіший ефективний фільтр – це стара 35-міліметрова фотоплівка, – розповідає спеціально для агенції новин ВВС Девід Пауел, астроном-любитель, який живе в Києві. – Якщо підставити її на світло, то вона стане чорною і непогано заблокує інтенсивне світло”.

Сфотографувати затемнення звичайним фотоапаратом чи телефоном, навівши його на сонце, не вийде. Зате вийде пошкодити матрицю у телефоні інтенсивним світлом.

Від себе додам, що останнє затемнення сонця я спостерігала через закопчений над свічкою шматок скла. Не дуже естетично, проте око було ціле і шалені емоції від побаченого!