Підтримати наших захисників: Архікатедральний хор «Воскресіння» провів благодійний концерт

0
113

У четвер, 9 червня, в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, відбувся благодійний концерт «Ісусе, помилуй», який виконав камерний хор «Воскресіння». Захід провели з метою підтримки українських військових, які сьогодні боронять нашу Батьківщину від ворога.

Ініціативу щодо збірки коштів для українських захисників з Івано-Франківська проявив п. Ярослав Слободян, а ідею проведення благодійного концерту реалізував керівник та диригент хору «Воскресіння» п. Володимир Рудницький.

«З Божою підтримкою за пожертви з благодійного виступу придбають автомобіль, який відправлять на схід України, де він зможе служити  на благо нашим воїнам», — поділився задумом керівник хору.

Як зазначив п. Володимир, до концерту колектив готувався всього декілька днів, проте встиг підготувати для слухачів репертуар, що включав духовну музику українських композиторів та сучасний пісенний гімн «Ой у лузі червона калина».

Розпочався благодійний концерт виконанням Державного Гімну України. Продовжили виступ чудовим співом – «З нами Бог». Далі лунала молитва «Господи, Ісусе Христе» за перемогу у війні та тривалий мир в Україні. Наступним був сольний виступ Олексія Стронського, випускника Духовної семінарії, у музичному творі «Тіло Христове прийміте, істочника безсмертного вкусіте».

Опісля в соборі звучав духовний твір Дмитра Бортнянського «Благовісти правду в церкві великій», який став прем’єрою колективу. Протягом духовного концерту всі присутні мали нагоду насолодитися ще не одним хоровим чи сольним виступом.

Наприкінці події зі словами вдячності до п. Володимира Рудницького звернувся п. Ярослав Слободян. Він подякував за відгук на заклик щодо збірки коштів на автомобіль, низько схиляючись перед хором за їх чудовий виступ.

На завершення благодійного концерту всі спільно помолилися «Боже великий, єдиний», просячи у Господа перемоги України у цій невиправданій війні.