У музеї в Іспанії запустили віртуальний тур виставкою українського мистецтва

0
28

У музеї Тіссена-Борнемісса у Мадриді запрацював віртуальний тур виставкою українського мистецтва «У центрі бурі. Модернізм в Україні 1900–1930-х років».

Про це повідомляється на сайті музею.

Експозиція представляє новаторське мистецтво, створене в Україні у перші десятиліття 20 століття, демонструючи напрямки від фігуративного мистецтва до футуризму та конструктивізму. 

На виставці представлено близько 70 робіт, виконаних у повному спектрі засобів масової інформації, від олійного живопису та ескізів до колажів та театральних ескізів. 

Дотримуючись суворого хронологічного порядку, виставка представляє роботи таких майстрів українського модернізму, як Олександр Богомазов, Василь Єрмілов, Віктор Пальмов та Анатолій Петрицький.

Досліджуючи поліфонію стилів та ідентичностей, виставка включає неовізантійські картини послідовників Михайла Бойчука та експериментальні роботи членів «Культур Ліги», які прагнули просувати своє бачення сучасного українського та їдишського мистецтва відповідно. На виставці представлені роботи Казимира Малевича та Ель Лісицького – квінтесенційних художників міжнародного авангарду, які працювали в Україні та залишили значний слід у розвитку національної мистецької сцени. 

На виставці також представлені роботи всесвітньо відомих художників, які народилися та розпочали свою кар’єру в Україні, але стали відомими за кордоном, серед них Олександра Екстер, Володимир Баранов-Россіне та Соня Делоне.

Виставка триває до 30 квітня 2023 року. Віртуальний тур доступний на сайті музею.

Джерело