Папа Франциск написав листа до відомого чемпіона, який до цих пір знаходиться в реанімації

0
73

Італійська щоденна спортивна газета «La Gazzetta dello Sport» в середу, 24 червня, опублікувала лист Папи до відомого чемпіона: «Ви перетворили інвалідність на урок з гуманності».

Папа римський Франциск написав листа колишньому гонщику Алексу Дзанарді, який до цих пір знаходиться в реанімації в лікарні в Сієні. Нагадаємо, екс-пілота Формули-1 і серії CART збила вантажівка під час тренування на ручному велосипеді.

Алекс Дзанарді – екс-пілота Формули-1, втратив обидві ноги в автокатастрофі в 2001 році

Папа пише особистого листа власною рукою, але, водночас його зміст виходить поза межі особистого характеру та надає неабияку соціальну вагу та цінність параолімпійському спорту, в якому Дзанарді став не лише відгуком, але головним героєм. Величезний наголос в листі на значення «перезапуску», який є часто в центрі вчення Франциска, сьогодні важливий для всього людства і не лише у сфері спорту.

«Коли все здається втраченим, коли ви знаходитесь у темряві відчаю, фізичного чи психологічного болю і все, здається, втрачено, навіть коли ви покладені на коліна через тягар допущених помилок, завжди є другий шанс», – часто можна почути схожі духовні роздуми у вченні сьогоднішнього Понтифіка.

Дзанарді став чотириразовим Паралімпійських чемпіоном в класі ручних велосипедів.

«Дякую за те, що ви дали сили тим, хто її втратив», – Папа написав Дзанарді.

Ось текст листа Папи до чемпіона:

«Дорогий Алессандро, ваша історія є прикладом того, як можна починати все заново після раптової зупинки. Через спорт ви навчали жити життям головного героя, перетворивши інвалідність на урок з гуманності. Дякую за те, що ви дали сили тим, хто її втратив. У цей момент, такий болючий для вас, я поруч із вами, молюсь за вас і вашу родину. Нехай Господь благословить вас, а Богородиця оберігає. По-братськи, Франциск».

Нагадаємо, Алекс Дзанарді втратив обидві ноги в автокатастрофі в 2001 році. Після ампутації гонщик повернувся до змагань, виступаючи в автоперегонах класу Touring car і інших. Як відомо, Дзанарді став чотириразовим Паралімпійських чемпіоном в класі ручних велосипедів.

За останніми повідомленнями, стан гонщика лікарі оцінюють як стабільний, але важкий.

Джерело:Avvenire
© (переклад) Нова Зоря