Християнський табір у Тязеві

3
37

«Канікули з Богом» – під такою назвою було організовано та проведено з 17 по 21 липня християнський табір при парафії Архистратига Михаїла у с. Тязів.

 З благословення пароха о. Дмитра Кубацького й ініціативи брата-семінариста Мар’яна Дорошенка на парафії уже вдруге запроваджено такі цікаві та веселі «Канікули з Богом».

Більше 50-ти дітей віком 6-11 років мали нагоду та приємність відпочити у літньому християнському таборі в рідному селі.

Першого дня діти прийшли до церкви одягнені в блакитних кольорах, кольорах неба, а всі наступні дні були також тематично підведені до певного кольору-символу, з яким були пов’язані заходи, ігри, змагання та катехизація.

Кожен  день в таборі розпочинався з короткої спільної молитви та християнських пісень, серед  улюблених: «Я твоє мале зернятко», «Це я/ти/ми/Ісус/любов будує спільноту». Брат Мар’ян разом з аніматорами щодня демонстрували нові руханки, пісні та банси, спільно промовляючи цьогорічне гасло: «Веселі – канікули, сумувати – ніколи!»

 На катехизаціях діти роздумували над своїми стосунками з Богом, з друзями, з природою, а також дуже трепетно виконували співану вервицю до Божого Милосердя.

На майстер-класі з виготовлення листа до Бога діти проявили свою творчість та любов до Господа і України. Також усім дуже сподобався майстер-клас з виготовлення екобаранчиків з сіна та мішковини.

20 липня літній християнський табір «Канікули з Богом» мав виїзну мандрівку до Крилоса та Галицького заповідника.

Тязівські діти щиро молилися до Галицької Богородиці в Крилосі, пройшли Хресну дорогу у наміренні перемоги України, виконали танцювальний банс біля Княжої криниці та мали повчальну катехизацію з братом Мар’яном про стосунки людини з природою. На завершення дня учасники табору побували в Галицькому НПП.

Особливим моментом завершального дня в таборі стала несподівана зустріч з Воїном ЗСУ та із волонтерами з Німеччини та Польщі. У своїх листах до аніматорів, які писали школярі 21 липня, діти щиро дякували Богу, Захисникам України та наставникам за ці незабутні дні.

                                                             Наталія КОРОЛЕВИЧ.