Збірна України з футболу перемогла Мальту в кваліфікації на Євро-2024: турнірна таблиця

0
21

Як минув матч за участі України.

Збірна України з футболу здобула свою четверту перемогу в відборі на Євро-2024. У виїзному матчі проти Мальти “синьо-жовті” перемогли з рахунком 3:1, пише Суспільне:Спорт.

Міжнародну паузу в жовтні підопічні Сергія Реброва розпочали з перемоги над Північною Македонією. Номінально домашній матч у Празі Україна завершила з рахунком 2:0.

Перед заключним матчем у жовтні “синьо-жовті” займали третє місце у групі С. Маючи зі збірною Італії по 10 очок, Україна знаходилася нижче за додатковими показниками. Свій другий поєдинок у жовтні українські футболісти проводили у Та-Калі, натомість “скуадра адзурра” грала у паралельному матчі проти Англії на “Вемблі”.

Поєдинок проти Мальти “синьо-жовті” проводили без основного півзахисника команди Тараса Степаненка. Футболіст “Шахтаря”, який перебував під загрозою дискваліфікації через перебір жовтих карток, не потрапив до заявки на поєдинок.

Як минув матч Мальта – Україна

  • Перший гол у матчі забила Мальта, коли на 12-й хвилині Пол Мбонг відірвався від центральних захисників збірної України та вивів господарів поля вперед.
  • На 38-й хвилині удар Георгія Судакова зі штафного майданчика Мальти у власні ворота переправив Раян Камензулі.
  • Наприкінці першого тайму Україна отримала право виконати пенальті. За фол на Мудрику рефері матчу Мортен Крог призначив 11-метровий, який на 43-й хвилині реалізував Артем Довбик.
  • На 85-й хвилині другого тайму Михайло Мудрик з-за меж штрафного майданчика забив свій перший гол у складі збірної України.
  • До завершення основного часу жодна з команд не змогла змінити рахунок у матчі, відтак, Україна здобула четверту перемогу у відборі на Євро-2024.
  • Євро-2024. Кваліфікація

Мальта – Україна – 1:3

Голи: Мбонг, 12 – Камензулі (автогол), 38, Довбик (пенальті), 43, Мудрик, 85

За підсумками жовтневих матчів відбору Україна вийшла на друге місце у кваліфікаційній групі. “Синьо-жовті” на три очки випереджають Італію, однак італійці мають на одну гру менше.

Останній матч відбору на Євро-2024 Україна проведе 20 листопада. У номінально домашньому поєдинку в німецькому Леверкузені “синьо-жовті” зіграють проти Італії.

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 16 очок (6 матчів), 19:3 (різниця голів)
  2. Україна — 13 (7), 11:8
  3. Італія — 10 (6), 11:7
  4. Північна Македонія — 7 (6), 7:14
  5. Мальта — 0 (7), 2:18