ТИЖДЕНЬ У ПОДІЯХ (2-8 ЛЮТОГО)

0
14

2 лютого

Стрітення Господнє.

3 лютого 2006 р.

В Римі упокоївся в Бозі владика Іван Хома – єпископ УГКЦ, ректор і професор УКУ ім. св. Климента в Римі (1985-2001), декан богословського факультету. Похований у крипті собору св. Софії в Римі.

4 лютого 1963 р.

За клопотанням Папи Римського Івана XXIII та президента США Джона Кеннеді звільнено із заслання в Мордовії Митрополита Йосифа Сліпого. Митрополита було звільнено за умови «безповоротного вигнання з Батьківщини».

4 лютого

100 років з дня народження Дарії Гусяк – зв’язкової Головнокомандувача УПА Романа Шухевича, активістки ОУН, кавалера ордена ІІІ ступеня княгині Ольги.

7 лютого 1957 р.

В Красноярському краї далекого Сибіру перестало битися серце, віддане Церкві й українському народові, Апостольського візитатора для українців католиків у Німеччині о. прелата Петра Вергуна. Він став жертвою більшовицького терору, як непохитний ісповідник віри, що за Христа і його святу Церкву віддав своє життя.

8 лютого 1860 р.

В селі Кавсько на Львівщині народився о. Єремія Ломницький, ЧСВВ – церковний діяч, вихователь, місіонер, співзасновник згромадження сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.