В Департаменті інформації Івано-Франківської Архієпархії провели тепловізійну зйомку та енергоаудит

0
161

«Проголошувати Боже Слово переконливо та з думкою про природу»: під таким гаслом в Департаменті інформації Івано-Франківської Архієпархії було проведено тепловізійну зйомку та енергоаудит.

2 грудня 2020 року Божого з ініціативи керівника Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії та за технічної підтримки Бюро УГКЦ з питань екології було здійснено тепловізійну зйомку і проведено енергоаудит архієпархіального приміщення, в якому знаходиться Департамент суспільних комунікацій (Медіа-центр) Архієпархії, до складу якого входить редакція та видавництво «Нова Зоря», студія радіо «Дзвони», а також релігійна крамниця.

Референт з енергоощадності Екобюро о. Петро Лащевський провів детальне обстеження приміщення, надав фахові рекомендації по усуненню тепловтрат та по енергозбереженню. 

Проведення енергоаудиту в перший тиждень різдвяного посту для видавництва «Нова Зоря» та для Бюро з питань екології є воднораз символічним, знаковим та пригадує про давню тісну й дружню співпрацю. Тому що активна екологічна діяльність УГКЦ зароджувалась на базі екологічного центру Івано-Франківської єпархії під керівництвом д-ра Володимира Шеремети, а «Нова Зоря» була саме тим видавництвом, яке першим в Україні тішило україномовного читача, спраглого екологічного вчення Церкви, видаючи такі важливі видання як «Відповідальність за створіння у вченні Папи Венедикта XVI: Екологічне вчення Церкви», «Відповідальність за створіння в Європі: Документи консультативних нарад з питань природного довкілля Ради Єпископських Конференцій Європи». А перший церковно-екологічний календар Екобюро, який, без перебільшення, вважається одним з найкращих календарів, також побачив світ у видавництві «Нова Зоря». 

Усунення тепловтрат, заміна аераторів на більш енергоощадні для працівників Департаменту інформації, радіо «Дзвони» та видавництва «Нова Зоря» – це не лише підвищення комфортних умов праці, але перш за все – промовисте свідчення дружнього до довкілля способу життя церковної структури. 

В часі проведення енергоаудиту працівники отримали, як нагадування про дружнє ставлення до природи, «Молитву офісного працівника». 

Бюро УГКЦ з питань екології фахово проводить енергоаудит церковних будівель, храмів не лише на території Івано-Франківської Митрополії, але й в усіх єпархіях та екзархатах в Україні. Звертаючись в центральний офіс Екобюро, можна замовити таку послугу, яка допоможе церковним громадам не лише гарно заощадити на енергоносіях, але й найголовніше – переконливо свідчити віру в Бога через шанобливе ставлення до Божого створіння – природи.

Повідомив о. Володимир Містерман