Музика на смак: у Львові відбулася симфонічна вечеря у філармонії

0
29

У Львівській філармонії вперше в Україні влаштували незвичний прийом. Вишукані страви подавали під класичну музику та популярні мелодії з фільмів.

Коли у залі лунає відома мелодія з фільму про Гаррі Поттера, з кухні виносять незвичну страву – зі смаком магії. У Львівській філармонії зала без глядацьких крісел, але зі столами. Нині тут симфонічна вечеря. В Україні такий формат вечора зробили вперше.

Автор вечора – відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Усі рецепти вишуканих страв саме його. «Я прожив кожен твір. Вивчив його, прожив, надихнувся, отримав емоцію. Коли емоції були на піку, я створював страви», – розповів він. 

Коли лунає музика, ніхто не їсть, бо усі натхненно слухають. Кожна страва відповідає твору, який виконують перед подачею. Наприклад, після виконання вальс Шостаковича одразу ж подають на стіл лемішку – так звані українські домашні сухарики з рікоттою,  гарбузовим песто, маринованим яйцем, апельсиновим джемом та карамеллю з маком. У страві кілька смаків. Кожен розкривається несподівано, як вальс.

На сцені виступав симфонічний оркестр INSO Lviv. Для музикантів такий досвід також вперше. «Переживали, аби люди не сприйняли, що прийшли сьогодні до ресторану, або не сприйняли, що прийшли на концерт. Це симбіоз, бо одне без одного не можна відділити», – наголошує директорка оркестру Анастасія Пришляк. 

Концепція симфонічної вечері – весна, тобто відродження. Зокрема, на столах використовували весняні квіти: нарциси тюльпани. Львів’яни у захваті від такого формату. Саме тому організатори обіцяють, що симфонічні вечері проводитимуться ще.

Джерело