«Царство Боже розпочинається тут, між нами», – Митрополит Володимир привітав священнослужителів

0
48

Сьогодні ми переживаємо Великий четвер – день, коли Ісус Христос звершив першу Божественну Літургію перед своїми страстями. Цього дня Церква відзначає спогад про встановлення відразу двох Святих Таїнств: Євхаристії та Священства. З цієї нагоди в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Митрополит Володимир Війтишин очолив Вечірню з Літургією Василія Великого та здійснив Чин обмивання ніг дванадцятьом священникам Івано-Франківської Архієпархії.

Окрім того, Владика Володимир також звернувся з вітальним словом до душпастирів з нагоди Дня священства.

«Вітаю всіх наших отців з Днем священства. У вашому лиці вітаю все наше духовенство Івано-Франківської Архієпархії. Близько 500 священнослужителів служить у нашій Івано-Франківській Архієпархії, на наших парохіях, в містах і селах. Особливо багато праці виконують отці-капелани – медичні капелани у наших лікарнях, у в’язницях, особливо військові капелани, які завжди поряд з військовими. 

Ми радіємо з того, що маємо такі багаті жнива – стільки покликань. Що Господь благословив духовенство та тих, які прийняли покликання, навчаються в семінарії, згодом йдуть у храми та голосять вірянам Боже слово. Сьогоднішній приклад богослужіння зробив сам Бог, який приклонив Себе перед людиною, омивши Своїм учням ноги. Він навчив нас, як ми маємо жити. Якби всі ми, християни дотримувалися Божих навчань, то не було б між нами ніякого гніву, несправедливості, війн. Але була би Божа ласка і Його благословення. Бо Царство Боже розпочинається тут, між нами, на землі. 

Я дуже радий, що ми зібралися на це Богослужіння. Нехай Господь благословить нашу Архієпархію та духовенство, щоб вони ще ревніше та з більшою любов’ю служили Богу та всім нам, українському народові! Божого вам усім благословення!» – привітав усіх священнослужителів Владика Володимир.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ