В Архікатедральному соборі молилися Вервицю за усіх Матерів

0
22

Сьогодні, 9 травня, в Івано-Франківську відбулася онлайн-молитва на Вервиці за матерів. Молитву провадив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Лунала вона з Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового.

Цьогорічна молитва відбулася в особливий спосіб – розважання читали матері наших героїв, котрі загинули в часі війни на Сході України. Учні Католицького ліцею Святого Василія Великого на кожному «зернятку» відмовляли «Богородице Діво». Також квінтет «ADORO» співочо супроводжував молитву.

Оскільки сьогодні святкують День матері та 359-ту річницю з дня заснування міста, головним наміром молитви було прохання до Господа за усіх наших матерів, а також усіх мешканців Івано-Франківська.

«З щирим серцем прибігаймо в молитві до Богородиці, адже навіть тоді, коли наш народ був дуже убогим, біля престолу Матері Божої дівчата робили з паперу лілеї, і кожної маївки, тримаючи в руках квіти, прославляли Пречисту Діву Марію. Так і сьогодні, спільно молімося до нашої Заступниці», – закликали до молитви душпастирі.

Загалом до молитви міг долучитися кожен охочий, оскільки її транслювали на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.

На завершення Митрополит Володимир привітав та благословив усіх присутніх, та тих, хто єднався за допомогою онлайн-трансляції.

Нагадаємо, що молитва Вервиці до Дня матері вперше відбувалася в режимі онлайн.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ