ГОСПОДЬ ЗАВЖДИ ДОТРИМУЄТЬСЯ СВОЇХ ОБІЦЯНОК

0
117

10 червня – початок Декади місійності

«І проситиму я Отця, і дасть він вам іншого Утішителя, щоб з вами був повіки, Духа істини (Ів. 14, 16-17)

Історія людства – це історія дотримання Богом, як Вседержителем та Батьком, усіх своїх обітниць. І одну з трьох найбільших обітниць, після Воплочення та Воскресіння, Господь Ісус дотримав у часі П’ятидесятниці, коли зіслав на своїх учнів і апостолів Святого Духа, щоби не залишати їх сиротами та вчинити їх здатними рознести Благовість по цілому світі.

Українська Греко-Католицька Церква та її провід, усвідомлюючи важливість події Зіслання Святого Духа для повноцінного життя та діяльності Церкви, яка для того, щоби в сучасному світі залишатись вірною наказу Ісуса: «Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангелію всякому творінню» (Мк. 16, 15), починаючи з 2014 року започаткувала Декаду місійності, щоби підтримувати та плекати в духовенства і вірних місійного духа.

(Продовження на 3-ій стор.)

Декада місійності розпочинається в день свята Вознесіння Господнього (10 червня) і триває десять днів, до свята Зіслання Святого Духа (20 червня). Цей період для цілої Церкви є благодатним і трепетним часом очікування й приготування на прихід Утішителя. Саме тому Глава і Батько УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що: «протягом цих десяти днів в усіх парафіях УГКЦ будемо роздумувати над тим, якою повинна бути місія християн третього тисячоліття у світі».

Кожен християнин в часі Хрещення та Миропомазання отримав від Бога один безцінний дар – Дари Святого Духа, а разом із цим даром кожен охрещений удостоївся отримати мандат – бути воїном Христовим і свідчити про Бога власним прикладом у всіх сферах життя та діяльності. Для того, щоби відсвіжити нашу віру в Бога, відновити нашу постанову бути вірними Йому та скріпнути на дусі, Церква заохочує усіх вірних і духовенство долучатись до Декади місійності. Добру Новину про те, яким добрим є Господь і як Він сильно любить усе своє створіння, мають право почути усі та усюди, тому на охрещених лежить окремий важливий обов’язок: своїм життя зробити так, щоби переконливу звістку про люблячого Бога можна було почути також і поза церковними мурами. Отож Декада місійності є саме таким сприятливим часом, щоби належно приготуватись до цієї місії, поділитись вісткою про Воскресіння з усіма.

Беручи до уваги те, що 2021 рік в Католицькій Церкві проголошений Папою Франциском Роком родини, Блаженніший Святослав закликає в часі Декади місійності звернути особливу увагу на сімейні цінності.

З ініціативи голови Ради Євангелізації при Главі УГКЦ Преосвященного Владики Йосафата Мощича та за підтримки «Живого ТБ», онлайн роздуми в часі Декади місійності будуть проводити активні священничі родини та сім’ї мирян з України, а також із-за кордону.

На загальноцерковному рівні до Декади місійності можна буде долучитись у визначений час в онлайн режимі на «Живому ТБ».

Усі ті, які бажають долучитись до цієї ініціативи Церкви в своїх парафіяльних громадах чи в родинному колі, можуть скористатись доступним підручним матеріалом («Путівник для мирян» та «Інструкція для священників»), який розміщений на сайті Патріаршої Катехитичної комісії.

Декада місійності (інструкція для священників):