На каву! Як франківці окупували “карантинні” літні майданчики

0
50

З 12 травня в центрі Івано-Франківська розпочали роботу кафе під відкритим небом. Щоправда, через вівторкову негоду, перші клієнти з’явилися сьогодні, 13 травня. 

Згідно карантинних обмежень, у кафе під відкритим небом має бути не менше, ніж 1,5 метри відстані між столами, і не більше двох людей за столиком (не враховуючи дітей до 14 років). Офіціанти мають бути у масках та рукавичках. Їжу мають подавати з одноразового посуду. Замовлення мають здійснюватися та видаватися дистанційно: через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом. Дезінфекційні заходи мають проводитися щодві години робочого часу.

Як свідчить інспекція “Галки” літніх майданчиків, ці обмеження до уваги взяли не всі заклади. Подекуди їжу подають з багаторазового посуду. Значно частіше зустрічаються випадки, коли за столиками сидять троє і більше дорослих відвідувачів.

Нагадаємо, дозвіл на роботу літників в Івано-Франківську отримали такі заклади: Fabbrica, Діді Гулі, Профітроль, “Шкварок” на Грушевського, “Корасіні” у Фортечному провулку, Franko на Галицькій, Ростерія Кави, ресторан на Вірменській, Говорить Івано-Франківськ, Делікація, Фамілія, “Урбан Спейс 100”, Цукерня, Рената, Пеперончіно, бар “Грот”, Космо-піца, Дім кави, Делікатес (на Тринітарській – без влаштування підлоги), Пінта паб, “Львівські круасани” на Шашкевича, ФрансЮа, Червона рута, Хлібосольний, ресторація “Прянощі” і “Майстерня карамелі”, пише “Галка”.

Фото Юрія Валька