У серці Княжого Галича вітали Патріарха Святослава

0
58

Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав у неділю, 1 серпня, прибув у с. Крилос, де в очікування зустрічі з Патріархом перебувало кілька тисяч паломників. Предстоятель очолить Архієрейську Божественну Літургію з нагоди проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі.

Вранці численні прочани, які прибули з різних куточ, хлібом-сіллю та радісними оваціями зустрічали Патріарха Святослава на землі Давнього Галича.

Вітали Предстоятеля нашої Церкви Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, парох парафії Успіння Пресвятої Богородиці о. Ярослав Жолоб спільно із чисельним запрошеним духовенством та вірними, які прийшли на прощу.

У рамках зустрічі Блаженніший освятив український прапор, який урочисто винесли учні Католицького ліцею св. Василія Великого. Освячення відбулося з нагоди 30-ліття проголошення Незалежності України. Згодом прапор буде святково піднятий на вічевому майдані у Івано-Франківську.

Настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці о. Ярослав Жолоб запросив Патріарха очолити Божественну Літургію, яка є кульмінацією Патріаршої прощі до Крилосу.