День знань в Католицькому ліцеї розпочався з молитви [ФОТО]

0
87

На урочисту шкільну лінійку та спільну молитву з нагоди початку навчального року прийшли вчителі, учні Католицького ліцею ім. Святого Василія Великого м. Івано-Франківська та їх батьки.

Сьогодні, 1 вересня, по всій Україні відбуваються урочистості з нагоди Дня знань. Не є винятком і Католицький ліцей, де є гарна традиція цей визначний день розпочинати з молитви, в якій усі спільно просять Божого благословення та дару мудрості на весь навчальний рік.

Привітати учнів та вчителів Католицького ліцею з початком навчального року завітав віце-економ Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Віталій Максимів.

Урочистості з нагоди свята розпочались Божественною Літургією, на якій о. Віталію співслужили директор Католицького ліцею о. Маркіян Букатчук, о. Василь Чорній та о. Віктор Григорук. Священнослужителі спільно з усіма присутніми просили в Бога ласк для успішного початку навчального року.

В часі проповіді з духовним словом до присутніх звернувся директор ліцею о. Маркіян Букатчук, наголосивши на тому, що педагог – той, хто бере дитину за руку і веде її.

«Вчитель справді виконує титанічну працю. Вчитель веде дитину. Але куди, для чого та з якою метою? В наших стінах можемо ствердно сказати, що вчитель – людина, яка веде учня до того джерела, де є правдиве Світло. Те Світло, яке просвічує і освячує кожну людину, яка приходить на світ», – наголосив директор освітнього закладу.

По завершенні Божественної Літургії віце-економ від імені Митрополита Володимира Війтишина звернувся до усіх присутніх з привітальним словом.

«Дуже радію, що сьогодні тут, в цій залі, є 320 воїнів Христових. Ми всі отримали Святу Тайну Хрещення і стали дітьми Божими, а опісля Тайну Миропомазання і стали воїнами Христовими. Це особа, яка боронить християнську віру, свої переконання і вчення своїх батьків. Закликаю усіх висловлювати свою християнську позицію, щоби розвіювати неправдиві міфи та переконання», – сказав о. Віталій.

Вітаємо з цим чудовим днем наших школярів та заносимо до Бога молитву за них.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ