Святкування другої річниці Франківської ОТГ розпочалося з молитви (ФОТО)

0
30

З нагоди святкування другої річниці створення Франківської ОТГ у суботу, 9 жовтня, на площі Ринок відбувся спільний молебень за участі владик всіх традиційних християнських конфесій.

Молилися за Боже благословення для усіх жителів нашого міста.

Очолив молитву Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Йому співслужили представники традиційних християнських конфесій міста, зокрема: Владика Іоасаф ВасильківВладика Андрій Абрамчук (Православна Церква України), о. Владислав Іващак (Римо-Католицька Церква) та священнослужителі, які душпастирюють на території Франківської ОТГ.

Духовенство різних конфесій спільно молилися до Пресвятої Богородиці, просячи Її заступництва для усіх жителів Франківська. Молебень завершився молитвою до Пречистої Діви Марії «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво».

«Приємно шо нас зібралося так багато як на Великдень чи Різдво. Сьогодні ми усі разом з духовенством, представниками влади та франківцями заносимо молитви до нашої Захисниці Богородиці і просимо її опіки над нами.

Якраз перед великим святом Покрови Пречистої Богородиці ми просимо небесну Владичицю охороняти та берегти кожного – від найменшого до найстаршого», – звернувся з привітальним словом Митрополит Володимир.

До слова, саме 19 років тому, 13 жовтня 2002 року, місто віддали під покров Пресвятої Богородиці.

Міський голова Руслан Марцінків привітав усіх присутніх з цим важливим святом, наголосивши, що територія стала більшою у шість разів, а кількість її мешканців за статистичними даними налічує 292 тисячі мешканців.

«Дякую священнослужителям, головам територіальних громад, лікарям та депутатам нашої громади. В переддень великого свята хочу просити благословення та покрову Богородиці. Вірю в те, що з Божою допомогою ми збудуємо потужну та активну громаду», – наголосив мер міста. 

Нагадаємо, що Івано-Франківська громада постала в складі 18 населених пунктів 25 жовтня 2020 року. Але мерія постановила святкувати день створення Франківської ОТГ 9 жовтня, оскільки саме цього дня висловили бажання приєднатися до міста перші два села – Черніїв і Підлужжя.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ