Сьогодні мільйони дітей у світі моляться на вервиці: в УГКЦ запрошують долучитися

0
210

Сьогодні, 18 жовтня, уся Католицька Церква із різних частин світу об’єднається у молитовній ініціативі «Мільйон дітей моляться вервицю». Українська Греко-Католицька Церква за сприяння Папської фундації «Церква у потребі» та Патріаршої курії УГКЦ вже від 1 жовтня готувалася до цієї величної події.

Зокрема, у різних містах України проводять майстер-класи з плетіння вервиць для дітей. Маленькі християни з Коломиї, Львова, Королево, Стрия та Чернігова вже сплели кольорові вервиці, а їхні ровесники з Києва, Жовкви, Вінниці, Житомира, Одеси та Полтавщини – у нетерплячому очікуванні.

Всесвітня ініціатива зродилася 2005 року у Венесуелі. Під час того, як діти проказували молитву на вервиці, деякі жінки відчули присутність Пречистої Діви Марії. Тоді одна з них згадала слова святого Піо з П’єтрельчіни: «Якщо мільйон дітей молитимуться Розарій, світ зміниться». Відтоді кожного 18 жовтня діти в різних куточках світу єднаються в проказуванні молитви на вервиці. Молитва проводиться на парафіях, у дитячих садочках та школах.

Дата вибрана не випадково: цього дня в Католицькій Церкві вшановується пам’ять святого Луки – євангелиста, який описав дитинство Ісуса та, згідно з переданням, є автором першої ікони Пресвятої Богородиці.

Організатори акції в Україні усвідомлюють, що не здатні забезпечити майстер-класами всіх охочих дітей. Також вони свідомі потреби вервиць для участі у цій молитовній ініціативі. Саме тому розробили спеціальну кольорову дитячу вервицю для ініціативи «Мільйон дітей моляться вервицю». Її унікальність полягає у тому, що вервиця розпочинається і закінчується медальйоном Пресвятої Богородиці – офіційним символом Всесвітньої ініціативи. Також на ній представлені намистини усіх кольорів веселки.

В Івано-Франківську на парафії Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового також відбудеться дана ініціатива.

Саме тому запрошуємо, 18 жовтня 2021 р.Б., катехитиів, священиків, батьків разом з дітьми прийти до нас:

17:00-Божественна Літургія у храмі;

17:45-молитва на вервиці, яку очолюють діти, біля ротонди Матері Божої на майдані Шептицького.