Перу: на Месі в Лімі лише фотографії жертв Ковіда

0
62

Архієпископ столиці Перу Карлос Кастільо відслужив поминальні богослужіння  з розклеїними у храмі фотографіями понад 5000 загиблих людей.

У своїй промові він розкритикував місцеву систему охорони здоров’я.
На недільній Месі, 14 червня, архієпископ Ліми Карлос Кастільо забажав, щоб церква “переповнилася” лише фотографіями понад 5000 людей, вбитих Ковідом-19 в країні: фотографії були не лише на лавочках, а й на стінах собору, де церемонія проходила за закритими дверима.

Фотографії жертв були єдиними учасниками масової трансляції національного телебачення та соціальних мереж. Незважаючи на те, що саме Перу була першою країною Латинської Америки, де було прийнято загальний та обов’язковий карантин, коли було зареєстровано лише 71 випадок, та все ж ця країна стала одним із світових епіцентрів пандемії. Хоча уряд гарантує, що розповсюдження вірусу зменшується, офіційна статистика все ще налічує від 4000 до 5000 нових інфекцій на день, на додаток до майже 6550 смертей та 225 000 інфекцій (друга країна в Латинській Америці, восьма у світі).

Фотографії, надіслані попередніми днями родичами загиблих, не лише вкривали лавки, але й великі колони та стіни храму. У своїй промові Архієпископ Кастільо висловив критику на місцеву систему охорони здоров’я, “засновану на егоїзмі та прибутку, а не на братстві та солідарності”.

Джерело: щоденна газета Єпископської Конференції Італії «Avvenire»

© (переклад) Нова Зоря