«СпоЖити»: Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ запускає екопроєкт про відповідальне споживання

0
73

Мета проєкту – популяризація екологічних цінностей у молоді для збільшення рівня відповідальної та обізнаності щодо проблем споживання, для більш усвідомленого та відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Для її досягнення комісія у співпраці з Екологічним бюро УГКЦ, християнськими молодіжними рухами й лідерами проведе екологічні ініціативи у Львові, Кривому Розі, Тернополі, Чернівцях і Києві. 

Кожна річ виготовлена з певних ресурсів і джерел енергії, які є обмежені. І від того скільки речей та яким чином люди їх використовують та позбуваються залежить стан довкілля. Ці фактори стали основою для головної ідеї проєкту, яка відображена в назві «СпоЖити»: споживати відповідально.

У рамках проєкту відбудеться 6 дискусійних зустрічей з експертами, місцевими християнськими та громадськими активістами, владою та бізнесом, щоб привернути увагу до раціонального споживання – використання природних ресурсів людиною тільки для необхідних потреб.

«Для нас, як команди, важливо, щоб проєкт “СпоЖити” міг впливати на людей, і щоб люди теж могли розвивати цю ініціативу. Тому проєкт складатиметься не лише з теоретичної частини – круглих столів і дискусій, а й з практичної – організації толоки, ярмарки, на якій можна буде придбати речі з перероблених матеріалів, перегляду фільмів і плогінгу. В українських містах є різні екологічні проблеми, тому важливо досліджувати, обговорювати їх, щоб дати поштовх на вирішення. Ми сподіваємося, що такі заходи надихнуть людей розвивати ініціативу “СпоЖити” та створювати нові проєкти, які змінюватимуть навколишнє середовище на краще», – розповідає Орест Гевак, координатор проєкту “СпоЖити” та секретар Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

З допомогою цього проєкту організатори хочуть розвінчати стереотипи стосовно того, що «Церква – це лише те, що відбувається у храмі». «Завдання Церкви – піклуватися і дбати про людей, допомагати їм у всіх вимірах життя. Можливості та ресурси світу – це Божий дар і його потрібно приймати відповідально», – зазначає о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

За новинами та деталями проєкту можна стежити на сторінці Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ у Facebook і в телеграм-каналі. Там розміщуватимуть короткі відеоролики, в яких розповідатимуть про відповідальне споживання.

Пресслужба Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ